Συνάντηση Γκίκα-Πλακιωτάκη (και) για τo λιμάνι των Οθωνών.

 


Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη είχε την Πέμπτη ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, στην οποία συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κουτουλάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με τον βουλευτή:

Θέμα συζήτησης απετέλεσαν η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και των μαρινών της Π.Ε. Κέρκυρας, η ένταξη έργων στο πρόγραμμα Νέαρχος, αλλά και το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.
Παράλληλα, ο Στέφανος Γκίκας έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα του λιμένα των Οθωνών, ζητώντας την επίσπευση της κατασκευής, δεδομένου ότι ο φάκελος του έργου είναι απολύτως ώριμος. Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, όπως και ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας συμφωνούν στην ανάγκη άμεσης έναρξης του έργου.
Ο κ. Πλακιωτάκης αναγνώρισε την σπουδαιότητα που έχει το έργο από Εθνικής και Οικονομικής άποψης. Ανέφερε ότι στο πλαίσιο της αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών και των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, αλλά και της νέας πολιτικής για την νησιωτικότητα, το Υπουργείο θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να εξευρεθεί σύντομα η αναγκαία χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Π.Ε. Κέρκυρας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα το ποσό των περίπου 20 εκατ. Ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Ζητούνται νέες οικογένειες για εγκατάσταση στα Διαπόντια Νησιά.

Τα δρομολόγια του EVDOKIA (ημέρες και ώρες)

Όταν ο Βενιζέλος παραχώρησε τη νήσο "Σάσων" στην Αλβανία

Καλλιτεχνικός σταθμός του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Χωριό Οθωνών.

Απίστευτη δήλωση τέως Αρχηγού του αλβανικού ΓΕΕΘΑ: «Οι Οθωνοί έχουν εγκαταλειφθεί»

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΦΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΖΑΝΑDU ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Η σημαία των Διαποντίων Νήσων και η σημασία της - diapontia.gr

Νέος Kύκλος δωρεών στα Διαπόντια Νησιά από την Griechenlandhilfe της Αυστρίας.

Μέσα Ιούλιου η ολοκλήρωση του Στρατιωτικού Φυλάκιου Οθωνών.