Συνάντηση Γκίκα-Πλακιωτάκη (και) για τo λιμάνι των Οθωνών.

 


Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη είχε την Πέμπτη ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, στην οποία συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κουτουλάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με τον βουλευτή:

Θέμα συζήτησης απετέλεσαν η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και των μαρινών της Π.Ε. Κέρκυρας, η ένταξη έργων στο πρόγραμμα Νέαρχος, αλλά και το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.
Παράλληλα, ο Στέφανος Γκίκας έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα του λιμένα των Οθωνών, ζητώντας την επίσπευση της κατασκευής, δεδομένου ότι ο φάκελος του έργου είναι απολύτως ώριμος. Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, όπως και ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας συμφωνούν στην ανάγκη άμεσης έναρξης του έργου.
Ο κ. Πλακιωτάκης αναγνώρισε την σπουδαιότητα που έχει το έργο από Εθνικής και Οικονομικής άποψης. Ανέφερε ότι στο πλαίσιο της αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών και των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, αλλά και της νέας πολιτικής για την νησιωτικότητα, το Υπουργείο θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να εξευρεθεί σύντομα η αναγκαία χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Π.Ε. Κέρκυρας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα το ποσό των περίπου 20 εκατ. Ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)