Πρόθεση του Έντι Ράμα να εγκαταστήσει 70.000 Αφγανούς πρόσφυγες στη Β. Ήπειρο. Για πρόθεση εγκατάστασης 70.000 προσφύγων κάνει λόγο ο πρέσβης επί τιμή Δ. Καραϊτίδης!

Θέλει να τους χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης κατά του Ελληνισμού και της χώρας μας

• Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν έχουν θέσει σε επιφυλακή τόσο την Ελλάδα, όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να προστατευθούν τα σύνορα και να αποφευχθεί μια νέα ανθρωπιστική κρίση.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που συνεδρίασε χθες έθεσε σε προτεραιότητα τον ασφαλή απεγκλωβισμό και την επιστροφή από το Αφγανιστάν προσώπων και οικογενειών που συνεργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια με τις Ελληνικές δυνάμεις, όπως συμβαίνει δηλαδή και με άλλες χώρες που είχαν αναπτύξει δραστηριότητες στο Αφγανιστάν.

Οι Ελληνικές αρχές- όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κυβέρνησης- βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.

Λίγες ώρες αργότερα στη γειτονική Αλβανία, αναμένονταν η πρώτη ομάδα Αφγανών προσφύγων (περίπου 250-300 ατόμων), με τον Ράμα να δηλώνει χθες ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας ο αριθμός τους θα ανέλθει σε 1.000. Όλοι αυτοί βέβαια δεν είχαν σχέση ή συνεργασία με την Αλβανική Κυβέρνηση. Αντίθετα αρχικά λέχτηκε ότι η υποδοχή και η φιλοξενία τους αποφασίστηκε δήθεν εν ονόματι του ΝΑΤΟ, κάτι βεβαίως που αν ίσχυε, θα ίσχυε για όλες τις χώρες- μέλη του. Ο Αλβανός Πρωθυπουργός στη συνέχεια ανέφερε ότι αυτό ζητήθηκε από τις ΗΠΑ, με την Αμερικανίδα Πρέσβη να κάνει λόγο για προσωρινή φιλοξενία και έως ότου όλοι αυτοί μεταφερθούν στην Αμερική.

Τους θέλει για μόνιμους

Ακόμη όμως κι αν αυτή είναι η πρόθεση των ΗΠΑ, τα ερωτηματικά γιατί επιλέχθηκε η Αλβανία για την προσωρινή φιλοξενία αυτών των Αφγανών και δεν μεταφέρθηκαν απευθείας στη χώρα του τελικού τους προορισμού γίνονται ακόμη πιο έντονα, μετά τη δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου Τιράνων Εριόν Βέλιαϊ, που είναι και δεξί χέρι του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ότι ορισμένοι από τους Αφγανούς που θα φτάσουν στην Αλβανία μπορούν να μείνουν μόνιμα και να βοηθήσουν σε διάφορους τομείς όπως στην οργάνωση, στην καθαριότητα, σε κοινωνικές δραστηριότητες. Ουσιαστικά ο Δήμαρχος αποκαλύπτει για ποιο λόγο οι Αμερικανοί δεν μετέφεραν απευθείας τους Αφγανούς στις ΗΠΑ, καθώς ο Ράμα παρασκηνιακά προσφέρθηκε να τους φιλοξενήσει μόνιμα στην Αλβανία.

Άλλωστε- όπως έχει επισημάνει ο «Πρωινός Λόγος» και στο φύλλο της περασμένης Τρίτης- ο Έντι Ράμα κοιτάζει μεν προς την Ευρώπη, εφαρμόζει όμως πιστά την πολιτική και τα σχέδια του Τούρκου «Σουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν στα Βαλκάνια, τα οποία έχουν πρώτο και μόνιμο στόχο την Ελλάδα.

Αποκαλύψεις Δ. Καραϊτίδη

Τις μύχιες σκέψεις του δίδυμου Ράμα - Ερντογάν και τις εκτιμήσεις για το τι πρέπει να περιμένουμε στο επόμενο διάστημα με όχημα τους Αφγανούς πρόσφυγες τις ανέλυσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο Πρέσβης Επί τιμή Δημήτρης Καραϊτίδης (φωτό), ο οποίος τόνισε ότι «ανοίγει ο ασκός του Αιόλου» για νέες προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας και προέβλεψε ότι θα δεχθούμε περαιτέρω πιέσεις από Τουρκία και Αλβανία.

«Οι Αλβανοί -τόνισε ο κ. Καραϊτίδης- θέλουν να φιλοξενήσουν 70.000 Αφγανούς στα εδάφη της ελληνικής μειονότητας για την εξουδετερώσουν πλήρως. Είναι δόλιες οι προθέσεις της Αλβανίας, η οποία είναι υπό την έντονη και συνεχή επιρροή της Τουρκίας. Πρόκειται για ανησυχητικό και ζοφερό θέμα», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, δε, ότι ήταν «μη αναμενόμενη» η αντίστοιχη κίνηση της Βόρειας Μακεδονίας, εκφράζοντας την ελπίδα να έχει «μικρές διαστάσεις»

Χειραγώγηση από Τουρκία

Τις ίδιες απόψεις εξέφρασε ο Πρέσβης επί τιμή και σε συνέντευξή του χθες στην εκπομπή της ΕΡΤ «από τις έξι». Όπως είπε οι Αφγανοί θα χρησιμοποιηθούν ως ισχυρό μέσο αλλοίωσης του Ελληνικού πληθυσμού και στη συνέχεια για σκοπούς πίεσης της Ελλάδος στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο κ. Καραϊτίδης που έχει τεράστια εμπειρία στα Ελληνοαλβανικά ζητήματα καθώς έχει χρηματίσει και Διευθυντής στα διπλωματικά γραφεία του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, πρόσθεσε ότι η Αλβανία όχι μόνο ακούει, αλλά χειραγωγείται από την Τουρκία, υπενθυμίζοντας την υπόθεση της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών.

«Η Ελλάδα πρέπει να πάρει τα αναγκαία μέτρα και τις προφυλάξεις για να αποφύγουμε μια πίεση που θα εκδηλώνεται και από την πλευρά του Αιγαίου και από την πλευρά της Αλβανίας. Χρειάζεται προσοχή, ετοιμότητα και καλή προετοιμασία», κατέληξε ο έμπειρος διπλωμάτης.

(Πηγή: proinoslogos.grhimara.gr)


Νέοι, σε στρατεύσιμη ηλικία, που εγκατέλειψαν πατρίδα και γυναίκες…

afganistan kampoul aerodromio 2021 02


Γιάννης Κουριαννίδης

“Πρόσφυγες” Αφγανοί, περιχαρείς στο αεροπλάνο της σωτηρίας. Φυσικά χωρίς τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Όλοι τους σε στρατεύσιμη ηλικία. Φυσικά δεν προστάτεψαν τήν πατρίδα τους από τούς Ταλιμπαν, αλλά προτίμησαν να φύγουν παρατώντας πατρίδα, γυναίκες και παιδιά στο έλεός τους.

Κατά τον κ.Μαργαριτη Σχοινά και λοιπούς Ευρωπαίους, δικαιούνται φυσικά άσυλο και προστασία!

(Πηγή: Τουρκικά Νέα)


Τι κρύβεται πίσω από την πρόθεση Αλβανίας – Σκοπίων να φιλοξενήσουν Αφγανούς; 

afganistan kampoul aerodromio 2021 03


Νίκος Μπέτσιος –Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. π. πολ. επιστ. Παντείου

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής Αλβανίας Ράμα και ο επίσης γείτονας πρωθυπουργός Ζάεφ, αμέσως μετά την κατάρρευση του καθεστώτος της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν, δήλωσαν [με χαρά], ότι θα φιλοξενήσουν-εγκαταστήσουν Αφγανούς φυγάδες στις χώρες τους.

Προσωπικά εμένα με εξέπληξε η ταχύτατη και αλτρουιστική προσφορά τους, όταν ως χώρες δεν είναι και οι …. πλουσιότερες οικονομικά στην Ευρώπη για να τους παράσχουν τα αναγκαία.

Τι όμως μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή τη ”βιτρίνα ”;

..”Χονδρή” Οικονομική βοήθεια προς τις χώρες αυτές, από την Ε.Ε. ΗΠΑ και άλλους οργανισμούς –με το αζημίωτο– …..

Ο Ράμα που θα τους εγκαταστήσει; Θεωρώ ως βέβαιο ότι θα τους εγκαταστήσει στα χωριά της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, με προφανή και σκοτεινό τρόπο, την αλλοίωση της εθνολογικής κατάστασης στον χώρο αυτό και τη δημιουργία κοινωνικών προβλημάτων στους εκεί Έλληνες με τον αναγκαστικό συγχρωτισμό τους με τους ισλαμιστές μουσουλμάνους.

Μετά την πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος στις χώρες αυτές οι Αφγανοί –τι λέτε–; δεν θα ”πηδήξουν” ”ένα βήμα δρόμο”, προς την …. ευημερούσα Ελλάδα με τις … ευλογίες Ράμα – Ζάεφ;…. οι οποίοι ασφαλώς πρώτα θα έχουν καρπωθεί τα οικονομικά πακέτα, δεν θα χρειάζονται άλλο τους Αφγανούς και κατ’ αυτό τον τρόπο θα μας προκύψει και νέο μεταναστευτικό μέτωπο στα βορειοδυτικά σύνορά μας;…

Το Κράτος μας ας έχει τα μάτια του και τα αυτιά του ”ανοικτά” .

ΥΣ. Εύχομαι όλα τα παραπάνω που έγραψα να είναι ”αρλούμπες” και να μη συμβούν…… θα δείξει…….

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Δρομολόγια πλοίων για τα Διαπόντια Νησιά. - diapontia.gr

ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά". - diapontia.gr

Τέλος στο αιολικό πάρκο Διαποντίων Νήσων.

Απογραφή 2021: Πρώτοι οι Οθωνοί σε πληθυσμό. 14% λιγότεροι κάτοικοι στα Διαπόντια. (αναλυτικά στοιχεία)