Στους Οθωνούς ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για τη δημιουργία στρατιωτικού Φυλακίου.

 Στους Οθωνούς βρίσκεται ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του νησιού σήμερα.



Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας έφτασε στο για τη δημιουργία στρατιωτικού Φυλακίου που αποτελεί στρατηγική σημαία για την εθνική ασφάλεια ενώ ο ίδιος στη δήλωσή του είπε πως “από εδώ ξεκινάει η Ελλάδα”.

Παρόντες στην υποδοχή του Αρχηγού, ο οποίος αφίχθηκε με το super puma, ήταν η γιατρός Μαριλένα Μάστορα, ο αντιδήμαρχος Οθωνών Μίμης Κατέχης, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σπύρος Φιλοκάλης, οι τοπικοί σύμβουλοι Γιάννης Κατέχης και Σπύρος Κατέχης. Ο Αρχηγός, σύμφωνα με τον Γιάννη Κατέχη, δώρισε αναμνηστικές πλακέτες στους τοπικούς σύμβουλους καο τους εκπροσώπους του νησιού. 

Ένα σημαντικό ζήτημα, πέραν του στρατιωτικού Φυλακίου, είναι το κενό που συνήθως μένει στην υπηρέτηση στρατιωτικού γιατρού στο Κέντρο Υγείας, ζήτημα που έθεσε ο αντιδήμαρχος και οι τοπικοί σύμβουλοι ενώ ο κ. Φλώρος απάντησε πως εφεξής το βλέμμα τους θα είναι εντονότερο τόσο στους Οθωνούς, όσο και στα υπόλοιπα δυο Διαπόντια Νησιά.

Από την πλευρά της, η Μαριλένα Μάστορα δήλωσε τα εξής: “Είχα την τεράστια χαρά και τιμή σήμερα να υποδεχθώ στο νησί των Οθωνών τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του νησιού ενώ επιτελείο του έχει φτάσει στους Οθωνούς από χθες, Τρίτη. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τηρώντας τις προθέσεις και υποσχέσεις της κυβέρνησης αλλά και τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κατά την επίσκεψή του στους Οθωνούς τον Φεβρουάριο, ήρθε για τη δημιουργία του στρατιωτικού Φυλακίου στο ακριτικό μας νησί, επισφραγίζοντας έτσι τις πρόσφατες δεσμεύσεις. Ο ίδιος μάλιστα, κατά δήλωσή του, είπε πως «Από εδώ ξεκινάει η Ελλάδα». Νιώθω πολύ συγκινημένη και υπερήφανη, καθώς η δημιουργία του Στρατιωτικού Φυλακίου αποτελεί στρατηγική σημασία για την εθνική μας ασφάλεια”

Να σημειωθεί πως αρχές του τόπου (Περιφερειάρχης Ρ. Κράτσα και Δήμαρχος Μ. Υδραίου) δεν κατάφεραν να παραστούν, λόγω των δυνατών Μποφόρ που έπνεαν με αποτέλεσμα το πλοίο να μην προσεγγίζει τα Διαπόντια Νησιά

Ρεπορτάζ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.