Μείωση στο κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων στα Διαπόντια Νησιά εξήγγειλε ο Υφ. Ναυτιλίας.

 "Τα μικρά νησιά αποτελούν προτεραιότητα για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ειδικά στα Διαπόντια Νησιά" τόνισε ο Γιάννης Παππάς.


Τον Αγ. Στέφανο Αυλιωτών στην Βόρεια Κέρκυρα και τα Διαπόντια Νησιά επισκέφτηκε σήμερα ευρύ κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, απαρτιζόμενο από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, τους Βουλευτές Κέρκυρας Στέφανο Γκίκα, Κεφαλληνίας, Παναγή Καππάτο και Λευκάδας, Aθανάσιο Καββαδά, τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλο Γεωργιάδη, τον Συντονιστή της ΝΔ Ιονίων Νήσων, Δημήτρη Κυριαζή και τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κέρκυρας, Σπύρο Παντελιό.


Το κλιμάκιο επισκέφτηκε αρχικά τον Αγ. Στέφανο Αυλιωτών, όπου έγινε παρουσίαση της μελέτης για τον Λιμένα, παρουσία του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργου Μαχειμάρη και των συνεργατών του, του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ο.Λ.ΚΕ, Σπύρου Ζερβόπουλου και πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Η μελέτη για το έργο ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκεται σε διαβούλευση στο τεχνικό επίπεδο από την Μελετητική Εταιρία, τον Ο.Λ.ΚΕ και το Υπουργείο Ναυτιλίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Εν συνεχεία, το κλιμάκιο επισκέφτηκε τα Διαπόντια Νησιά, με πρώτο τους Οθωνούς.


Αναφορικά με το έργο του Λιμένα των Οθωνών, αναμένεται στο αμέσως προσεχές διάστημα να προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός, αφού έχει ήδη διασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.


Ακολούθως, το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Μαθράκι, όπου παρουσιάστηκε η μελέτη του νέου Λιμένος, ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ. Εν συνεχεία, το κλιμάκιο επισκέφτηκε - τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας- την Ερρείκουσα.


Και στα τρία νησιά το κλιμάκιο της ΝΔ συνοδευόμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη των Μικρών Νησιών, Σπύρο Αργυρό, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις Τοπικές Αρχές και τους Αντιδημάρχους κ.κ. Τάσο Κασίμη Οθωνών, Σπύρο Αργυρό Μαθρακίου και Τάσο Αργυρό Ερρείκουσας, αλλά και με πολίτες και να ενημερωθεί για τα προβλήματα των ακριτικών νησιών.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Παππάς, ανακοίνωσε ότι θα μειωθεί κατά 25% το κόστος μεταφοράς προσωπικού και εμπορευμάτων στα Διαπόντια Νησιά, έπειτα από προηγούμενο αίτημα που είχε τεθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κέρκυρα, τόσο από τον Βουλευτή Κέρκυρας Στέφανο Γκίκα, όσο και από τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, Στέφανο Πουλημένο.


Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός και οι Βουλευτές, τα μικρά νησιά αποτελούν προτεραιότητα για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ειδικά στα Διαπόντια Νησιά, η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων στα λιμάνια σε συνδυασμό με το έργο στο λιμάνι του Αγ. Στεφάνου Αυλιωτών, θα προσφέρουν αλματώδη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: Εφημερίδα Ενημέρωση 

Για υπογράψετε το ψήφισμα πατήστε ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)