Επίσκεψη Γκίκα – Αντιδημάρχων Διαποντίων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 


Συζητήθηκαν τα θέματα για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, τη μεταφορά αδρανών και το κόστος μεταφοράς


Αναλυτικά:


Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό, Ιωάννη Παππά, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους των Διαποντίων Νήσων, κ.κ. Τάσο Αργυρό, Ερείκουσας και Σπύρο Αργυρό, Μαθρακίου.

Ο κ. Γκίκας και οι δύο Αντιδήμαρχοι έθεσαν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας τα κάτωθι ζητήματα.

Αρχικά, ζήτησαν από τον Υπουργό να εξετάσει τη δυνατότητα βελτίωσης της λειτουργίας της θαλάσσιας συγκοινωνίας Κέρκυρας – Διαποντίων Νήσων (σε ότι αφορά στις ημέρες-ώρες των δρομολογίων), με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Εν συνεχεία, έθεσαν το γνωστό ζήτημα της μεταφοράς αδρανών υλικών από την Ηγουμενίτσα προς τα Διαπόντια Νησιά, καθώς η μη μεταφορά τους θέτει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση των εν εξελίξει δημοσίων έργων στα νησιά.

Τέλος, επανέλαβαν το αίτημα για το κόστος μεταφοράς του προσωπικού και των εμπορευμάτων στα Διαπόντια Νησιά, το οποίο είναι αυξημένο σε σχέση με αντίστοιχα δρομολόγια άλλων μικρών νησιών.

Σχετικά με το πρώτο αίτημα, η Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας θα εξετάσει τις υπάρχουσες προτάσεις και θα διερευνήσει την δυνατότητα τροποποίησης των ημερών των δρομολογίων και των ωρών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αναφορικά με την μεταφορά αδρανών υλικών από την Ηγουμενίτσα, θα εξεταστεί η δυνατότητα εκτέλεσης αριθμού εκτάκτων δρομολογίων προκειμένου να συγκεντρωθούν τα αδρανή υλικά που απαιτούνται για να προχωρήσουν καταρχάς τα δημόσια έργα.

Για το ζήτημα αυτό θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά στο κόστος μεταφοράς του προσωπικού και των εμπορευμάτων στα Διαπόντια Νησιά, το ζήτημα είχε ήδη τεθεί στον Υφυπουργό Ναυτιλίας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κέρκυρα από τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, Στέφανο Πουλημένο. Πράγματι το Υπουργείο Ναυτιλίας διαπίστωσε ότι τα κόστη της συγκεκριμένης θαλάσσιας συγκοινωνίας είναι σχετικά αυξημένα και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την εναρμόνιση των τιμών με αντίστοιχα δρομολόγια άλλων περιοχών.

Ο Βουλευτής έθεσε επιπλέον και το θέμα που έχει προκύψει με τα Ημερόπλοια, που αφορά στην ερμηνεία της έννοιας του «πλου» των Ημεροπλοίων και στην υποχρέωση τήρησης συστήματος καταγραφής επιβαινόντων για πλόες κάτω των 20 ν.μ., προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσκολίες που επέρχονται από την εφαρμογή αυτή. Και για το ζήτημα αυτό θα υπάρξει ενημέρωση την επόμενη εβδομάδα.

Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν επίσης επιχειρηματίες από την περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας, οι οποίοι μετέφεραν στους Υπουργούς την αγωνία και τον προβληματισμό τους για την αναστολή λειτουργίας του Τουριστικού καταφυγίου της Αλύπας στην Παλαιοκαστρίτσα, ζητώντας παράλληλα την ενεργοποίηση αγγυροβολίων ώστε να μπορούν να εργαστούν.

Τις επόμενες ημέρες, τόσο ο Υπουργός Ναυτιλίας όσο και ο Υφυπουργός, θα επισκεφτούν την Κέρκυρα. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.


Πηγή:CorfuPress.com

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Δρομολόγια πλοίων για τα Διαπόντια Νησιά. - diapontia.gr

ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά". - diapontia.gr

Τέλος στο αιολικό πάρκο Διαποντίων Νήσων.

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)