Αντίθετος στις ανεμογεννήτριες στα Διαπόντια και ο Στέφανος Γκίκας (video).
Ομιλία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Όροι δόμησης, κατασκευής, επιτρεπόμενες χρήσεις γης για κέντρα δεδομένων, χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις, αξιοποίηση πόρων Πράσινου Ταμείου και λοιπές περιβαλλοντικές και ενεργειακές διατάξεις» πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ο κ. Γκίκας ξεκίνησε την Ομιλία του κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΥΑΠ) και στο γεγονός πως στην πρώτη φάση ανάπτυξης του προγράμματος προβλέπεται να αναπτυχθούν Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα στην περιοχή των Διαποντίων Νήσων και του Πατραϊκού Κόλπου.

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημ. Συμβουλίου

Όμως, όπως είπε, υπάρχει ζήτημα σε ότι αφορά στα Διαπόντια Νησιά και στην χωροθέτηση του συγκεκριμένου Πάρκου. Μάλιστα τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, με  Ομόφωνο Ψήφισμά του εναντιώνεται σε μια τέτοια προοπτική.
Κατέθεσε δε στα Πρακτικά, το σχετικό Ψήφισμα και χάρτη με υποτυπωμένο το σχέδιο ΥΑΠ.

Συρρίκνωση πληθυσμού

Οι λόγοι που θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην χωροθέτηση του ΥΑΠ όπως εξήγησε ο κ. Γκίκας είναι ότι:

«Τα Διαπόντια Νησιά συρρικνώνονται πληθυσμιακά επικινδύνως. Τα τελευταία 4 χρόνια με εργώδη προσπάθεια της κυβέρνησης, δεσμεύσαμε πόρους και δρομολογήσαμε έργα λιμενικών υποδομών και στα τρία νησιά, αλλά και στην απέναντι ακτή – στον Αγ. Στέφανο Αυλιωτών - ώστε να βοηθήσουμε την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των νησιών, στην αύξηση του θαλάσσιου τουρισμού και με αυτόν τον τρόπο στην συγκράτηση της πληθυσμιακής συρρίκνωσης.»

Ανέφερε ότι σύμφωνα με την Μελέτη, το ύψος των ανεμογεννητριών που προτείνονται για εγκατάσταση, θα υπερβαίνει την υψηλότερη κορυφή της Ερείκουσας και του Μαθρακίου, γεγονός μη αποδεκτό.

Επιπρόσθετα επεσήμανε ότι προβλέπεται ότι το ΥΑΠ θα έχει ελάχιστη απόσταση 1,5 ν.μ. από την ακτή των Οθωνών, το οποίο ο Βουλευτής χαρακτήρισε ως «το πιο σοβαρό πρόβλημα», ενώ ανέφερε ότι δεν λαμβάνεται υπόψη το συγκοινωνιακό ζήτημα των Διαποντίων Νήσων, καθώς θα επηρεαστούν η συγκοινωνία μεταξύ των Νησιών και η συγκοινωνιακή σύνδεση της Κέρκυρας με τα Διαπόντια ΝησιάΣχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)