Υδατοδρόμια: Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης στα Διαπόντια Νησιά.

Ανάδοχος εταιρεία είναι η «Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ» η οποία έχει ολοκληρώσει και τις αδειοδοτήσεις των τριών πρώτων υδατοδρομίων στην Ελλάδα.



Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης των υδατοδρομίων στα Διαπόντια Νησιά, μετά και τη σημερινή κατάθεση των τεχνικών φακέλων για τις άδειες ίδρυσης των Υδατοδρομίων Ερείκουσας, Οθωνών, Μαθρακίου, στο υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών.

Ανάδοχος εταιρεία είναι η «Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ» η οποία έχει ολοκληρώσει και τις αδειοδοτήσεις των τριών πρώτων υδατοδρομίων στην Ελλάδα (Κέρκυρα, Παξοί, Πάτρα), ενώ ιδιοκτήτης των Αδειών Ίδρυσης των Υδατοδρομίων θα είναι ο «Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ» που έχει στη δικαιοδοσία του τα λιμάνια των Διαποντίων Νήσων (Ερείκουσας, Οθωνών, Μαθρακίου).

Οι τεχνικοί φάκελοι που εκπονήθηκαν από τα «Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ» περιλαμβάνουν, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.4663/20, τα Εγχειρίδια των Υδατοδρομίων, τους χάρτες ΓΥΣ και ΥΥ με τις χωροθετήσεις των θαλασσοδιαδρόμων, τα τοπογραφικά διαγράμματα, τους Αρ. Πρωτ. κατάθεσης των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθώς και μια σειρά από δικαιολογητικά και νομιμοποιητικά έγγραφα του ιδιοκτήτη των αδειών ίδρυσης υδατοδρομίων

Παράλληλα με τους Τεχνικούς Φακέλους προχωρούν από τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας «ΟΛΚΕ ΑΕ» οι διαδικασίες κατασκευής και εξοπλισμού των τριών υδατοδρομίων με πλωτές προβλήτες πρόσδεσης υδροπλάνων, οικίσκους για το check-in των επιβατών, κ.λπ., ενώ θα ακολουθήσει η εκπαίδευση του προσωπικού και οι λοιπές διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία για την ολοκλήρωση και της τελικής φάσης που αφορά την έκδοση των αδειών λειτουργίας των τριών υδαδατοδρομίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του «Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας», Σπύρος Ζερβόπουλος, αναφερόμενος στην υποβολή των Τεχνικών Φακέλων για τα Υδατοδρόμια των Διαποντίων Νήσων, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο ΟΛΚE ΑΕ, στο πλαίσιο του στρατηγικού του σχεδιασμού για συνεχή ανάπτυξη των λιμένων που ανήκουν στη δικαιοδοσία του, αποφάσισε να προσθέσει μια πρωτοποριακή συγκοινωνιακή πύλη στα λιμάνια Ερείκουσας, Οθωνών και Μαθρακίου. Η δημιουργία υδατοδρομίων στα τρία Διαπόντια Νησιά θα βοηθήσει κομβικά στην ανάπτυξη του τουρισμού τους αλλά και στην εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των μόνιμων κατοίκων τους, σε δωδεκάμηνη βάση. Επίσης με τη λειτουργία των υδατοδρομίων θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που προβλέπεται να καλυφθούν από ντόπιους κατοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.