Εκπαιδευτική δράση για τους Ωκεανούς στα σχολεία Μαθρακίου, Ερείκουσας και Παξών.

 

Μια ιδιαίτερη δράση Εκπαίδευσης Ωκεανού πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα δυσπρόσιτα σχολεία Α/βάθμιας εκπαίδευσης των Επτανήσων

Η Κωνσταντίνα Ριζοπούλου, Εκπαιδεύτρια Ωκεανού και ο Δημήτρης Τρωγαδής, Φωτογράφος, με το Μπόμπο το σκύλο τους και με ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο ξεκινώντας από τη Λαμία θα ταξιδέψουν στα Επτάνησα για να υλοποιήσουν αυτή την εθελοντική δράση Εκπαίδευσης Ωκεανού ‘Τα μυστικά του Ωκεανού με τις ενότητες “Θαλάσσια ζωή και θαλάσσια ρύπανση” και “Η ζωή στους πόλους και η κλιματική αλλαγή” με την ευγενική υποστήριξη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Alpha Bank και με την αρωγή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης των Ιονίων Νήσων. Πρόκειται για διαδραστικά εργαστήρια με χρήση οπτικοακουστικού υλικού, πειραμάτων, κατασκευών, μικροσκόπιο. Παράλληλα, θα γίνει φωτογραφική κάλυψη των δράσεων αλλά και των σχολείων.

Ο κύκλος των περιβαλλοντικών σεμιναρίων περιλαμβάνει δύο ενότητες οι οποίες πραγματεύονται σημαντικά και επίκαιρα θέματα του Πλανήτη: τη Θαλάσσια Ρύπανση και την Κλιματική Αλλαγή (2 από τους 17 στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης όπως έχουν συσταθεί από τον ΟΗΕ και την ΕΕ). Είναι σημαντικό να υπάρξει επίγνωση και κατανόηση από τις μικρές ηλικίες της επίδρασης του Ωκεανού στη ζωή του Ανθρώπου, καθώς και το αντίστροφο, της επίδρασης του Ανθρώπου και των δραστηριοτήτων του στον Ωκεανό αλλά και γενικότερα στον Πλανήτη μας.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".