Προς δημοπράτηση το προσεχές διάστημα το λιμάνι Οθωνών.

 


Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα ο Στέφανος Γκίκας επανέφερε το αίτημα του ΟΛΚΕ για την πρόσληψη προσωπικού, καθώς το μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων που καλύπτει ο Οργανισμός απαιτεί την ενίσχυσή του. Ο Υπουργός συμφώνησε στην αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 3 – 4 θέσεις. Θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να συμπεριληφθούν στις τακτικές προσλήψεις του 2023.

Ο Βουλευτής έθεσε το πρόβλημα που υφίσταται εξαιτίας των άγονων διαγωνισμών για την δημιουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κέρκυρας με τα Διαπόντια Νησιά για την μεταφορά καυσίμων και οχληρών υλικών. Ο κ. Πλακιωτάκης ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι θα γίνουν τελικές τροποποιήσεις στην Σύμβαση, η οποία θα επαναδημοπρατηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα.

Ο κ. Γκίκας ζήτησε επιπλέον από τον Υπουργό να επιταχυνθεί η έγκριση των έργων στους Παξούς και συγκεκριμένα, η τοποθέτηση πλωτών προβλητών στον λιμένα του Γαΐου και η νομιμοποίηση των προβλητών στη Βρήκα και το Βουτούμι Αντιπάξων. Παράλληλα συζήτησαν για την αναγκαία εξομοίωση λιμένων, όπως είναι οι λιμένες Πετριτή, Λάκκας Παξών, Αγραπιδιάς Αντιπάξων κ.α.

Σε ότι αφορά στον λιμένα Οθωνών, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι το έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο Στέφανος Γκίκας προσκάλεσε εκ νέου τον Υπουργό Ναυτιλίας στην Κέρκυρα, με την επίσκεψη να προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο του 2023.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Τέλη...

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Απορρίφθηκε το ΠΗΓΑΣΟΣ από τη γραμμή του Αγίου Στεφάνου λόγω ηλικίας.

Φυλάκιση 15 μηνών για τον επίδοξο "δράκο" του Μαθρακίου.

Πέντε χρόνια από τη μέρα που ο 19χρονος Χρήστος Κούρκουλος χάρισε ζωή

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.