Με συμμετέχοντες από τα Διαπόντια προχωρά η στελέχωση της Επιτροπής Μικρών Νήσων της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος.



Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με νομική μορφή και την επωνυμία ''ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ'', ξεκίνησε δειλά μέσα από το κοινωνικό διαδικτυακό φαινόμενο του facebook, όπου Επτανήσιοι απ' όλο τον κόσμο δήλωσαν την παρουσία τους κι εξέφρασαν την αγάπη και την ανάγκη τους να συνδράμουν στην προβολή των νησιών τους, αναρτώντας ιστορίες από τα παιδικά τους χρόνια, τα παιχνίδια που έπαιζαν, ήθη και έθιμα που γνώριζαν, Επτανησιακά τραγούδια, φωτογραφίες, συνταγές γνωστές και πολλές φορές άγνωστες, προϊόντα και κάθε τι που είχε σχέση με το Ιόνιο Πέλαγος και τα νησιά μας.


Την ιδέα εμπνεύστηκε η  Κερκυραία και πρώτη Πρόεδρος της ''ΕΝΩΣΗΣ'',  κ.Ελένη Κονοφάου, τον Φεβρουάριο του 2010, για να βρει υποστηρικτές και συνοδοιπόρους στο πολύτιμο έργο διάσωσης των ηθών και εθίμων του Ιονίου Πελάγους, της μουσικής παιδείας και της τέχνης, της γαστρονομίας και του τουρισμού, της Ιστορίας και της Επιστήμης. Με λίγα λόγια, ολόκληρο τον πολύτιμο θησαυρό του επτανησιακού λαού, καλά διατηρημένο αλλά όχι αρκετά διαδεδομένο.


Η σελίδα στο facebook συμπληρώθηκε με την διεύθυνση  enosiee.blogspot.com και τη σημαντική συμβολή του Λευκαδίτη και πρώτου Αντιπρόεδρου  της ''ΕΝΩΣΗΣ"κ.Σπύρου Κούρτη, όπου και πάλι τα σχόλια ήταν θετικά και επαινετικά για την προσπάθεια προβολής και προώθησης της Επτανησιακής κουλτούρας. Η λήψη μηνυμάτων σε καθημερινή βάση από διάφορα κράτη της υφηλίου ενθάρρυνε τον ενθουσιασμό και τη δυναμική μας απόφαση να αναλάβουμε το βαρύ φορτίο της ανάδειξης και προώθησης της Επτανησιακής μας κληρονομιάς.


Επτανήσιοι και φίλοι  των νησιών μας,

Η έντονη δραστηριότητα  στην σελίδα της ομάδας μας , η ανταπόκριση από φίλους επτανήσιους του εξωτερικού , φορείς της Ελλάδας  και του εξωτερικού, που ζητούν μέσα από τις επαφές τους τη  συνεργασία μας, έδειξε την ανάγκη   της διάδοσης  των ηθών  και εθίμων των νησιών μας, της  αξιοποίησης  των ιστορικών  κειμηλίων και  των πολιτιστικών μας   δρώμενων  και μας έφερε στην ευχάριστη, όσο και συγκινητική, θέση να σας ανακοινώσουμε την ίδρυση «αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με νομική προσωπικότητα»,  με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ».


Γιατί είναι σημαντική η ύπαρξη της Επιτροπής Μικρών Νησιών:

Η επιτροπή των Μικρών Νήσων όπως και καθε άλλη επιτροπή της Ε.Ε.Ε. είναι ένα μικρό συμβούλιο.

Στην ουσία δεν έχει  καμία υποχρέωση. 

Σκοπός όμως τους είναι να διοργανώνουν εκδηλώσεις της Ε.Ε.Ε σαν επιτροπές των νησιών.  Πχ η Επιτροπή της Κερκυρας διοργάνωσε πριν 3 χρόνια την διήμερη εκδήλωση για την υπεραιωνοβια ελιά στην Στρογγυλή.

Και τα τρία μέλη της Επιτροπής μαζί οργανώνετε και υλοποιείτε.  Σε κάθε περίπτωση ενημερώνετε το Δ.Σ για την ιδέα σας και έχετε πρωτα την θετικη απαντηση για να προχωρησετε και την υποστήριξη του Δ.Σ όπου χρειαστείτε.

Το μόνο υποχρεωτικό είναι η εγγραφή μέλους και η ετήσια συνδρομή τους. Οι συνεδριάσεις γίνονται και διαδικτυακά πλέον. Και αν δεν είναι δραστήρια μια επιτροπή δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά είναι ανενεργή.

Η  Επιτροπή Μικρών Νησιών της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος αναζητά πολίτες των Επτανήσων για τη στελέχωση της. Η συμμετοχή σας στην προτασή μας μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη συμπλήρωση της  αίτησης που έχει αναρτηθεί στο site της Ένωσης, για  την οποία αίτηση μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τις προυποθέσεις εγγραφής σας,  από τον υπεύθυνο της Επιτροπής Μικρών Νησιών της Ένωσης  κ. Κατέχη Αλέξανδρο, μέσω της ομάδας μας αλλά και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης alexandros.katechis@enosieptanision.gr


Πηγή: Ένωση Επτανησιων Ελλάδος


Ακολούθησε τα Διαπόντια Νησιά στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.