Νέα παράταση στην ταλαιπωρία των πολιτών με τα δρομολόγια του ΒΑΜΟΣ.

Η καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών στην περιοχή μας συνεχίζει να δοκιμάζεται σκληρά, καθώς οι καθυστερήσεις και οι αστοχίες σε κρίσιμες λιμενικές υποδομές μετατίθενται συνεχώς στο μέλλον. 

Συνεχιζόμενη αγωνία με τα δρομολόγια του ΒΑΜΟΣ

Η κατάσταση με τα δρομολόγια του πλοίου ΒΑΜΟΣ προς τα Διαπόντια Νησιά εξελίσσεται σε ένα διαρκές "αγκάθι" για το επιβατικό κοινό. Λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών και των αλλαγών στα σημεία εξυπηρέτησης (όπως οι τροποποιήσεις από τον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών και την Αλυπά), η σύνδεση παραμένει ευάλωτη.

Αβεβαιότητα στον προγραμματισμό

Η έλλειψη ενός σταθερού και μόνιμου πλαισίου εξυπηρέτησης, όπως αποτυπώνεται στα ειδικά προγράμματα περιόδου εως 18 Οκτωβρίου, δυσχεραίνει τις μετακινήσεις. Επαγγελματίες, εργαζόμενοι αλλά και οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών βλέπουν τον προγραμματισμό τους να ανατρέπεται συνεχώς, εντείνοντας το αίσθημα της απομόνωσης.

Ναυάγιο χρονοδιαγραμμάτων στον Άγιο Στέφανο

Σαν να μην έφτανε η ταλαιπωρία στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, νέες καθυστερήσεις έρχονται να προπληρώσουν την απογοήτευση στα έργα υποδομής. Ειδικότερα, οι εξαγγελίες που προέβλεπαν την ολοκλήρωση του καθαρισμού του λιμένος Αγίου Στεφάνου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου αποδεικνύονται εκτός πραγματικότητας. Παρά τις διαβεβαιώσεις για άμεσο πέρας των εργασιών, η παράταση των παρεμβάσεων αφήνει το λιμάνι σε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας, δημιουργώντας σοβαρά προσκόμματα στη ναυσιπλοΐα, την τροφοδοσία και την τοπική οικονομία.

Η τοπική κοινωνία δεν αντέχει άλλες προσωρινές λύσεις και ανακοινώσεις χωρίς αντίκρισμα. Είναι επιτακτική ανάγκη οι αρμόδιοι φορείς να επιταχύνουν τις διαδικασίες, να διασφαλίσουν την ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων του ΒΑΜΟΣ και να ολοκληρώσουν επιτέλους τα έργα στον Άγιο Στέφανο, βάζοντας τέλος στη ταλαιπωρία.

Για οποιαδήποτε αντιγραφή ή αναπαραγωγή άρθρων της σελίδας diapontia.gr, θα πρέπει να αναφέρεται η αρχική πηγή.

©Copyright diapontia.gr 2019-2026

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) - diapontia.gr

Όταν ο Ελ. Βενιζέλος παραχώρησε τη νήσο "Σάσων" στην Αλβανία

Οθωνοί - Οτράντο: Δεν τα κατάφερε ο Σπύρος Χρυσικόπουλος.

Δρομολόγια πλοίων για τα Διαπόντια Νησιά. - diapontia.gr

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Τέλη...

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)