Τον Απρίλιο οι πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα και στα Διαπόντια Νησιά.

Πριν από το Πάσχα αναμένεται, βάσει προγραμματισμού, να εκκινήσουν οι πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα, δίνοντας σάρκα και οστά σε ένα μεγαλεπήβολο project υψηλής στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα.



Στο πλαίσιο αυτό, η Hellenic Seaplanes και η Grecian Air Seaplanes προετοιμάζουν το έδαφος για την έναρξη των δρομολογίων στο υπό ανάπτυξη δίκτυο του Ιονίου, με στόχο την τοποθέτηση της χώρας στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού πολυτελείας και την εξυπηρέτηση των δύσκολα προσβάσιμων νησιωτικών περιοχών.

Τα ώριμα δίκτυα

Πριν από το Πάσχα τοποθετεί την έναρξη των πρώτων πτήσεων με υδροπλάνα από την Κέρκυρα, ο Νικόλας Χαραλάμπους, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes. Βάσει χρονοδιαγράμματος, έως τα τέλη Μαρτίου η εταιρεία θα έχει εξασφαλίσει την άδεια εμπορικής εκμετάλλευσης και μέσα στον Απρίλιο θα εκκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια στο δίκτυο Κέρκυρα – Παξοί – Πάτρα – Ιωάννινα, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης πτήσεων και στα Διαπόντια Νησιά (Μαθράκι, Ερεικούσα, Οθωνοί).

Σε επόμενη φάση, στόχος είναι και η ολοκλήρωση των υδατοδρομίων που αναπτύσσεται στις Σποράδες, έτσι ώστε αυτό να αποτελέσει το δεύτερο πιο ώριμο για πτήσεις δίκτυο.

Το τρίτο υπό ανάπτυξη δίκτυο διαμορφώνεται, όπως επισημαίνει ο Ν. Χαραλάμπους, στα νησιά του Αιγαίου, με αιχμή την Τήνο και την Πάτμο, και στόχος είναι η διασύνδεση των δύο αυτών νησιών με την Αττική. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες, αυτή την περίοδο γίνονται στοχευμένες κινήσεις για την άρση όποιων κωλυμάτων και την επιτάχυνση των διαδικασιών δημιουργίας υδατοδρομίων ή υδάτινων πεδίων έτσι ώστε να αναπτυχθεί πιο άμεσα ένα βιώσιμο δίκτυο στο Νότιο Αιγαίο, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Στην κατεύθυνση ανάπτυξης ώριμων και βιώσιμων δικτύων υδατοδρομίων, η Hellenic Seaplanes βρίσκεται σε συζητήσεις με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για τη δημιουργία υδατοδρομίου σε έκταση που βρίσκεται δίπλα από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Φάληρο.

Στόχος της εταιρείας, σε κάθε περίπτωση, είναι μέχρι τον Μάιο να έχει παραλάβει το δεύτερο υδροπλάνο της, αυτή τη φορά δικινητήριο, και μέχρι τον Αύγουστο να έχει φέρει και το τρίτο, επίσης δικινητήριο, στην Ελλάδα, ούτως ώστε να πραγματοποιεί οργανωμένα δρομολόγια στα υπό ανάπτυξη δίκτυα της χώρας.

Την έναρξη των πρώτων πτήσεών της μέσα στη σεζόν έχει δρομολογήσει και η Grecian Air Seaplanes, η οποία συνδέεται μετοχικά με την «Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε.» και έχει συνάψει συμφωνία με την Viking για την αγορά των δυο πρώτων δικινητήριων υδροπλάνων της. Η Grecian Air Seaplanes, η οποία αναμένεται να μεταφέρει στην Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα τα δύο δικινητήρια υδροπλάνα της, βρίσκεται εν αναμονή των κινήσεων της περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η οποία έχει επιφορτιστεί με την αδειοδότηση των υδατοδρομίων ή των υδάτινων πεδίων σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Λευκάδα και Μεγανήσι, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το δίκτυο στο Ιόνιο, καθιστώντας το σχετικό εγχείρημα βιώσιμο.

Βάσει αρχικού σχεδιασμού, η επένδυση της Grecian Air Seaplanes με την «Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε» στην πλήρη ανάπτυξή της θα υπερβεί τα 180 εκατ. ευρώ και προβλέπει τη δημιουργία ενός δικτύου υδατοδρομίων που θα ξεπεράσουν τα 100 σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Πηγή: Tourismtoday.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.