Η Σύμπλευση αναχωρεί για τα Διαπόντια Νησιά από 30/09 εως 02/10/22.

 


Η Σύμπλευση ΑΜΚΕ ανακοινώνει την πραγματοποίηση της Φθινοπωρινής Αποστολής στα Διαπόντια νησιά, το δυτικότερο άκρο της ελληνικής επικράτειας, και συγκεκριμένα στην Ερείκουσα, τους Οθωνούς και το Μαθράκι από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 και είναι αφιερωμένη στον Νίκο Παππά, γιατρό και πολύ αγαπητό φίλο και εθελοντή της Σύμπλευσης, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Η αποστολή, που περιλαμβάνει περίπου 60 εθελοντές, έχει αδειοδοτηθεί από την αρμόδια 6η ΔΥΠΕ και είναι κατά κύριο λόγο στελεχωμένη με εθελοντές γιατρούς, νοσηλευτές και εξειδικευμένο προσωπικό παραϊατρικών υπηρεσιών, προκειμένου να προσφερθούν στους κατοίκους  του νησιού δωρεάν Ιατρικές, Οδοντιατρικές και Παραϊατρικές Ειδικότητες/Υπηρεσίες, πλαισιωμένες από την έμπειρη νοσηλευτική ομάδα στις εξής ειδικότητες και πεδία:
Ιατρικά
● Ακτινολογία – Υπέρηχοι
● Γενική Χειρουργική – Χειρουργική μαστού
● Γυναικολογία
● Δερματολογία
● Καρδιολογία
● Νευροχειρουργική
● Ορθοπεδική
● Οφθαλμολογία (παίδων/ενηλίκων)
● Παιδιατρική
● ΩΡΛ (παίδων/ενηλίκων)
● Οδοντιατρική
● Ορθοδοντική
Παραϊατρικά
● Αισθητική
● Ακουολογία
● Διατροφολογία – Διαιτολογία
● Φυσικοθεραπεία
● Ψυχολογία
Αναλύσεις
● Λήψη και ανάλυση δειγμάτων αίματος
● Τεστ ΠΑΠ

Με υλική υποστήριξη και υπηρεσίες υποστηρίζουν τη διεξαγωγή των δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών στους νησιώτες οι Στάμου Ακουστικά Βαρηκοΐας, ΙΑΣΩ Γενική Κλινική, BIOTRANS.

Στην αποστολή, θα είναι μαζί μας η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος, προκειμένου οι εθελοντές της να παρέχουν κτηνιατρική βοήθεια και να πραγματοποιήσουν στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα του νησιού.

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν σειρά εκδηλώσεων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης για τα παιδιά και τους ενήλικες, σε ένα ευρύ φάσμα. Ενδεικτικά αναφέρουμε: εργαστήριο ρομποτικής σε συνεργασία με το MIT kids στην Ερείκουσα, εθελοντικοί καθαρισμοί παραλιών, εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα ενηλίκων με τίτλο

“Μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία και η Διαχείρισή της”, ενημέρωση για το προγραμμα “Φιλία σε κάθε Ηλικία” σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis.

Η +πλευση έχει ήδη επικοινωνήσει με το Δημοτικό Σχολείο Ερείκουσας, προκειμένου να καταγράψει ελλείψεις σε ηλεκτρονικό/εκπαιδευτικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, και θα προχωρήσει, όπως σε κάθε αποστολή, σε δωρεά τους με τη χορηγία των εταιρειών ΙΚΕΑ, ‘Ολυμπος/Κλιάφα, Alouette, Βιολάντα και Just Toys.

Επίσης, θα εγκαινιαστεί το έργο ανακαίνισης δημόσιων τουαλετών στην Ερείκουσα (με τη χορηγία ειδών από την εταιρεία Κυπριώτης Μπάνιο & Δάπεδο), που πραγματοποιήσαμε κατόπιν αιτήματος του Δήμου και θα παραδοθεί ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός στα Ιατρεία της Ερεικούσας, του Μαθρακίου και των Οθωνών, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και να γίνει πιο αποτελεσματική η καθημερινή λειτουργία των ιατρείων.

Τέλος, ευχαριστούμε το ‘Ιδρυμα Λεβέντη για την υποστήριξη της αποστολής και τον Best 92.6 που ανέλαβε χορηγός επικοινωνίας για την επικείμενη δράση μας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη φθινοπωρινή αποστολή της +πλευσης, στα social media της ομάδας:
● Facebook: Symplefsi
● Instagram: @symplefsi
● Youtube: Symplefsi AMKE
● LinkedIn: symplefsi

Πηγή: Σύμπλευση

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Τέλη...

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Απορρίφθηκε το ΠΗΓΑΣΟΣ από τη γραμμή του Αγίου Στεφάνου λόγω ηλικίας.

Φυλάκιση 15 μηνών για τον επίδοξο "δράκο" του Μαθρακίου.

Πέντε χρόνια από τη μέρα που ο 19χρονος Χρήστος Κούρκουλος χάρισε ζωή

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.