Ένταξη των Διαποντίων στα πρόγραμμα της AHEPA


Σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν στο τριήμερο Συνέδριο του Οργανισμού που διεξήχθη στη Ρόδο το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «ύστερα από πρόταση του Τμήματος της Κέρκυρας, Chapter HJ 34 Corcyra AHEPA, τα Διαπόντια Νησιά εντάσσονται σε πρόταση υλοποίησης National Project της Οργάνωσης μαζί με μικρά ακριτικά νησιά και παραμεθόριες περιοχές με στόχο την επόμενη διετία να έχουν εγκατασταθεί σε αυτά οικογένειες, ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία των περιοχών αυτών και να επανέλθει η κοινωνική ζωή και η ανάπτυξη στα νησιά αυτά.
Η υλοποίηση του project θα συζητηθεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο που θα ακολουθήσει στο Σικάγο, όπου την Ελληνική Περιφέρεια θα εκπροσωπήσουν ο Αντικυβερνήτης Ελλάδος κ. Κώστας Βαρσάμης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Κέρκυρας κ. Νίκος Δημητρόπουλος.
Στο Ετήσιο Συνέδριο της Ρόδου ο Κυβερνήτης κ. Ευστάθιος Κεφαλλίδης, αφού εξήρε το έργο του παραρτήματος της Κέρκυρας λόγω του ότι είναι ανάμεσα στα πρώτα πέντε της Ελλάδας και πρώτο εκτός Αθηνών σε ποσοστιαία αύξηση μελών για το 2018 – 2019, όπως και της υποδειγματικής καταστατικής λειτουργίας του, πρότεινε την ψήφιση του Προέδρου του Τμήματος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής περιφέρειας. Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή και ο κ. Νίκος Δημητρόπουλος ανέλαβε τη Διεύθυνση Πολιτισμού – Αθλητισμού της Οργάνωσης και ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Ελληνισμού.
Η Ελληνική περιφέρεια σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις και τα Δημοτικά Συμβούλια πρόκειται να έρθουν σε άμεση επαφή μετά το Συνέδριο του Σικάγου, ώστε να εξετάσουν τις ανάγκες και τους τρόπους βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των περιοχών αυτών, προκειμένου γίνουν άμεσα αρωγοί τους.
Όλες οι περιοχές που προγραμματίζεται να ενταχθούν στο project είναι ιδιαίτερου εθνικού στρατηγικού ενδιαφέροντος, επομένως εκτός από τα Διαπόντια Νησιά, ακριτικές περιοχές όπως ο Άγιος Ευστράτιος, οι Οινούσες, τα Ψαρά, οι Φούρνοι είναι περιοχές άμεσης προτεραιότητας εφαρμογής δράσεων των Προγραμμάτων της Οργάνωσης»

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.