Οθωνοί: Βλάβη σε ιστιοφόρο.


Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Οθωνών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για μηχανική βλάβη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους, σημαίας Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή 5 ν.μ. νότια των Οθωνών.

Στο σημείο έσπευσε ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), όπου εντόπισε το Ι/Φ με τους έξι (6) αλλοδαπούς ( υπήκοοι Ιταλίας) επιβαίνοντές του, καλά στην υγεία τους. Το Ι/Φ κατέπλευσε αυτοδύναμα, με ιδία μέσα, στο λιμάνι «ΑΥΛΑΚΙΑ» Οθωνών, συνοδεία του ιδιωτικού (Ι/Δ) σκάφους «KONSTANTIN» Σ.Κ. 1510, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Οθωνών απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) - diapontia.gr

Όταν ο Ελ. Βενιζέλος παραχώρησε τη νήσο "Σάσων" στην Αλβανία

Οθωνοί - Οτράντο: Δεν τα κατάφερε ο Σπύρος Χρυσικόπουλος.

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Τέλη...

Δρομολόγια πλοίων για τα Διαπόντια Νησιά. - diapontia.gr

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.