Συνάντηση αντιδημάρχων Διαποντίων και αντιπεριφερειάρχη Σπ. Αργυρού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών και Ενδοεπικοινωνιακών Συγκοινωνιών κ. Σπύρος Αργυρός, μαζί με τους τρεις νέους αντιδημάρχους Διαποντίων Νήσων, πραγματοποίησε μια αρχική, εθιμοτυπική επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) και συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Σπύρο Ζερβόπουλο και την Διευθύντρια του οργανισμού κα Βασιλική Μαρτζούκου. Σκοπός της πρώτης αυτής επαφής ήταν να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν τις λιμενικές εγκαταστάσεις των Παξών, Αντιπάξων και Διαποντίων Νήσων, όπως και τα θέματα των συγκοινωνιακών συνδέσεων με το νησί της Κέρκυρας.


Μετά την συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπύρος Αργυρός δήλωσε “Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ζερβόπουλος, μας ενημέρωσε σχετικά με τις μελέτες και την ετοιμότητα δημοπράτησης των λιμένων Οθωνών, Μαθρακίου και Λάκας Παξών, όπως και σχετικά με τον βαθμό εξέλιξης της μελέτης του λιμένος Αγίου Στεφάνου Κέρκυρας (Έργο που αφορά άμεσα τα Διαπόντια Νησιά). Επίσης, αναφέρθηκε και στην επικείμενη έναρξη των δρομολογίων των υδροπλάνων που θα εκτελούν δρομολόγια Κέρκυρας-Παξών και Κέρκυρας-Διαποντίων Νήσων, καθώς είναι έτοιμα, κατόπιν ολοκληρωμένων μελετών και αδειοδοτήσεων, τα νέα υδάτινα πεδία στα νησιά αυτά.

Συμπερασματικά, φαίνεται να ολοκληρώνεται η δημοπράτηση του λιμένος Οθωνών, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο κ. Ζερβόπουλος από το Υπουργείο Ναυτιλίας και να βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο οι μελέτες του Λιμένος Μαθρακίου.
Όσον αφορά τους Παξούς, πέραν της συζήτησης που αφορούσε την καθημερινότητα των λιμένων της Νήσου Παξών βρίσκεται σε εξέλιξη και η μελέτη για δημιουργία ενός σύγχρονου τουριστικού καταφυγίου στη Λάκα Παξών. Κλείνοντας, ενημερώσαμε τον κ. Ζερβόπουλο ότι θα βρισκόμαστε σε άμεση επαφή με τον οργανισμό Λιμένος, ώστε από κοινού να αντιμετωπίζουμε τα θέματα που προκύπτουν, αλλά και με νέες προτάσεις η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να συνεισφέρει, όχι μόνο στην εμπορική αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη των περιοχών αυτών”.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Φυλάκιση 15 μηνών για τον επίδοξο "δράκο" του Μαθρακίου.

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Η σημαία των Διαποντίων Νήσων και η σημασία της - diapontia.gr