Δρομολόγια 12 μήνες το χρόνο με υδροπλάνα προς τα Διαπόντια Νησιά.

 

Ολοκληρώθηκαν οι εγκρίσεις των τριών Υδάτινων Πεδίων στα Διαπόντια Νησιά από το ΓΕΝ. Σύμφωνα με τον Α. Γκόβα, οι πτήεις θα γίνονται σε 12μηνη βάση προς την Κέρκυρα και προοδευτικά προς άλλα Περιφερειακά κέντρα (Ηγουμενίτσα, Γιάννενα, Πάτρα) για να έχουν πρόσβαση οι κάτοικοι σε νοσοκομεία και υπηρεσίες!

Κατόπιν αιτήσεων και Τεχνικών Φακέλων που υπέβαλε ο «Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας», βάσει του Νόμου 4663/20, το ΓΕΝ αφού διενήργησε τους απαιτούμενους ελέγχους, σε συνεργασία με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) και το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ενέκρινε τα τρία Υδάτινα Πεδία στα Διαπόντια Νησιά.

Φορέας Διαχείρισης

Η Ερείκουσα το Μαθράκι και οι Οθωνοί αποτελούν παραμεθόρια νησιά στο Δυτικό άκρο της Ελληνικής επικράτειας.
Ο «Οργανισμός Λιμένας Κέρκυρας» (ΟΛΚΕ), ως φορέας Διαχείρισης των λιμένων των νησιών Ερείκουσας, Μαθρακίου και Οθωνών, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες μετακίνησης των μόνιμων κατοίκων τους αλλά και των τουριστών ανέλαβε τη σημαντικότατη πρωτοβουλία να εξασφαλίσει τις εγκρίσεις Υδάτινων Πεδίων για την έναρξη των πτήσεων με Υδροπλάνα.
Για την υλοποίηση της έγκρισης των Υδάτινων Πεδίων ο ΟΛΚΕ όρισε ως ανάδοχο την «Ελληνικά Υδατοδρόμια» που είναι η πρώτη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των υδατοδρομίων και Υδάτινων Πεδίων, έχοντας ολοκληρώσει την αδειοδότηση των Υδατοδρομίων Κέρκυρας, Παξών, Πάτρας καθώς και την έγκριση των Υδάτινων Πεδίων στο Κάνιστρο Κασσάνδρας Χαλκιδικής, στο Πόρτο Χέλι, στην Ερμιόνη, στο Λαύριο, στο Κίσσαμο Χανίων και στην Κέα.
Ο Οργανισμός Λιμένας Κέρκυρας» μαζί με την «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχουν συστήσει την μικτή εταιρεία «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου» που θα είναι Φορέας λειτουργιάς των Υδατοδρομίων Κέρκυρας, Παξών καθώς και των Διαποντίων νήσων.

“Η πιο ώριμη αγορά”

Οι εγκρίσεις των Υδάτινων Πεδίων σε Ερείκουσα, Μαθράκι και Οθωνούς αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία εκτενούς δικτύου Υδατοδρομίων & Υδάτινων Πεδίων στο Ιόνιο. Το Ιόνιο και ευρύτερα ο άξονας της Δυτικής Ελλάδας είναι η πιο ώριμη αγορά για την έναρξη των πτήσεων Υδροπλάνων δεδομένου ότι υπάρχουν πλήρως αδειοδοτημένα τα Υδατοδρόμια Κέρκυρας, Παξών και Πάτρας ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις σε: Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Μεγανήσι καθώς και στο λιμάνι Ηγουμενίτσας και στη λίμνη Ιωαννίνων.
Σε κάθε εγκεκριμένο Υδάτινο Πεδίο επιτρέπεται, βάσει νόμου, να πραγματοποιούνται ημερησίως μέχρι έξι ζεύγη πτήσεων (προσθαλάσσωση – αποθαλάσσωση), ανά αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων. Ακόμα, εκτός των έξι ζευγών πτήσεων, επιτρέπεται να εκτελούνται πτήσεις Νοσοκομειακές, Πυρόσβεσης, Έρευνας & Διάσωσης, και Γενικής Αεροπορίας. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από/προς αδειοδοτημένα Υδατοδρόμια και χερσαία αεροδρόμια (με τη χρήση αμφίβιων υδροπλάνων).
Τα ανωτέρω είδη πτήσεων καθιστούν τα υδροπλάνα μια αξιόπιστη λύση ως συμπληρωματική συγκοινωνιακή επιλογή. Ειδικά δε για μικρά και παραμεθόρια νησιά που δεν διαθέτουν χερσαίο αεροδρόμιο, όπως είναι τα Διαπόντια Νησιά που βρίσκονται στο Δυτικό Άκρο της Ελληνικής Επικράτειας, τα οποία πρέπει (και για Εθνικούς λόγους) να παραμένουν συνδεδεμένα με τον κυρίως κορμό της χώρας εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειας και κρατικής μέριμνας στους κατοίκους τους.

Γκόβας: Σε 12μηνη βάση

Ο Πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» κ. Τάσος Γκόβας αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε:
«Η έγκριση των Υδάτινων Πεδίων στα Διαπόντια Nησιά αποτελεί χρηστικό εργαλείο για την ανάπτυξη ποιοτικού Τουρισμού και συνεπακόλουθα της τοπικής Οικονομίας σε Ερείκουσα, Οθωνούς και Μαθράκι. Παράλληλα προχωράει η αδειοδότηση Υδατοδρομίων στα Διαπόντια Nησιά ώστε να καθίσταται εφικτή η πραγματοποίηση τακτικών δρομολογίων χωρίς περιορισμό αριθμού πτήσεων ημερησίως.
Το συγκεκριμένο εγχείρημα θα έχει και ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα καθώς οι πτήσεις των υδροπλάνων θα εξασφαλίζουν στους μόνιμους κατοίκους των Διαποντίων Nήσων εύρυθμες μετακινήσεις, σε 12μηνη βάση, προς την Κέρκυρα και προοδευτικά προς άλλα Περιφερειακά κέντρα (Ηγουμενίτσα, Γιάννενα, Πάτρα) όπου λειτουργούν Νοσοκομεία, Κρατικές Υπηρεσίες και εμπορικές αγορές» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Γκόβας.


Πηγή:  Corfu Press 

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)