"Κύριοι υπεύθυνοι, τοπικοί και κρατικοί. Οι κοροϊδίες ΤΕΛΟΣ!!!"

 



Μαζευτήκαμε λοιπόν όλοι οι κάτοικοι που ήθελαν καύσιμα στο λιμάνι και έφτασε το καράβι με 2 βυτία και 1 φορτηγό με οικοδομικά υλικά. Ξεκινώντας το γέμισμα βαρελιών, πλαστικών δοχείων, αυτοκινήτων κλπ παρατηρήσαμε ότι μας χρέωναν για ναύλα 0.40 €/λίτρο και η βενζίνη από 2,45€ που την είχε το ίδιο πρατήριο στην Κέρκυρα, σε εμάς την χρέωνε 2,47€.

Αρχίσαμε να διαμαρτυρόμαστε γιατί είναι αδιανόητο για ένα πλαστικό δοχείο βενζίνης να πρέπει να πληρώσουμε περίπου 10 ευρώ ναύλο και ας μην αναφέρω το πόσο ακριβά έβγαιναν τα βαρέλια που γέμισαν κάποιοι.

Ρωτώντας τον κύριο που έφερε βενζίνη, μας είπε ότι αυτός που του είπε να χρεώσει τόσο το ναύλο ήταν ο κύριος Μίμης Κατέχης, αντιδήμαρχος Οθωνών. Ζητήσαμε να του πει να έρθει΄, στην αρχή μας είπε “πηγαίνετε στο καφενείο και βρείτε τον”. Μετά άρχισα να βιντεοσκοπώ τα συμβάντα και δε του άρεσε, και πήρε τον Κο Κατέχη τηλέφωνο ο οποίος του έδωσε οδηγία να μας επιστραφούν τα ναύλα και να πληρώσει ο καθένας ό,τι θέλει. Όπως κι έγινε. Αμέσως κατέφτασε και ο Κος Κατέχης.

Εκείνος λοιπόν μας είπε ότι το καράβι ζητάει 3000€ για το δρομολόγιο και πως είχε ενημερώσει τον δικό μας πρόεδρο και τον αντιδήμαρχο για το κόστος των ναύλων, γεγονός που όλοι οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι αρνήθηκαν ότι υπήρξε ενημέρωση. Επίσης δικοί μας κάτοικοι που ήταν ενημερωμένοι του είπαν πως το δρομολόγιο κοστίζει 1500€ και αναρωτήθηκαν αν εμείς πληρώνουμε και των Οθωνών το προηγούμενο δρομολόγιο και γιατί. Τότε ο Κος Κατέχης μας είπε να απευθυνθούμε στους δικούς μας εκπροσώπους που φυσικά δεν ήταν παρόντες.

Ακόμα μια πληροφορία που είχα, λέει πως το δρομολόγιο ήταν πληρωμένο από το Δήμο Κέρκυρας. Και σημειωτέον, για τα καύσιμα που πήραμε δε λάβαμε ΚΑΜΙΑ απόδειξη. Ο ίδιος ο κύριος που έφερε τα καύσιμα μου είπε ότι μας χρεώνει 2 λεπτά παραπάνω από Κέρκυρα και πως είχε εντολές από τον Κο Κατέχη να μας χρεώσει 40 λεπτά/λίτρο ως ναύλο.


Και ήρθε λοιπόν σήμερα το καράβι “Γρηγόρης” για να μας φέρει για πρώτη φορά καύσιμα. Να σημειώσουμε ότι ήδη είχε κάνει προ ημερών ένα δρομολόγιο στους Οθωνούς.

Για όσα αναφέρω παραπάνω έχω αποδείξεις και έχω και μάρτυρες οπότε μη διανοηθεί κανείς να μου πει πως λέω ψέματα…

Ζητάμε λοιπόν : Αποδείξεις για όλα τα καύσιμα που πουλήθηκαν στο νησί μας. Τιμολόγια ή άλλα αποδεικτικά από το καράβι για όλες τις χρεώσεις και ξεκάθαρες εξηγήσεις για μια φορά ως προς το θέμα της μεταφοράς καυσίμων. Οι κάτοικοι πρέπει να ξέρουν τι πληρώνουν και σε ποιον! Οι κάτοικοι δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν τόσα πολλά χρήματα ως ναύλο για ένα προϊόν που τους είναι ζωτικής σημασίας.

Κύριοι υπεύθυνοι, τοπικοί και κρατικοί. Οι κοροϊδίες ΤΕΛΟΣ!!! Βρείτε άμεσες λύσεις για τους κατοίκους αυτών των νησιών! Και λύσεις ΒΙΩΣΙΜΕΣ!!! Δε ζητάμε τίποτα παραπάνω από αυτό που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες. Νόμιμη πρόσβαση σε καύσιμα χωρίς να πρέπει να τα πληρώνουμε για “χρυσό” μια και ήδη οι τιμές είναι στα ύψη.

Πηγή: monoistomathraki.com 

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.