Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης στην Δημοτική κεντρική οδό Άμμου – Χωριού Οθωνών.Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμούς τάφρων και κοπή φυτών – κλαδιών κατά μήκος της οδού, τμηματική απόξεση του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα και διάστρωση ασφαλτικών ισοπεδωτικών στρώσεων.

Η συντήρηση είναι ήπιας παρέμβασης στο κατάστρωμα της οδού, χωρίς να απαιτηθούν γενικές εκσκαφές και χωρίς να μεταβληθούν τα γεωμετρικά της χαρακτηριστικά.


Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 150.000,00 € με Φ.Π.Α. 24% του οποίου η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)

Επίσης οδεύει προς συμβασιοποίηση το δεύτερο έργο που αφορά την σκυροδέτηση 650,0 m, της δημοτικής οδού Λιμάνι Porto – Αρβανίτικα στο Μαθράκι.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 150.000,00 € με Φ.Π.Α. 24% του οποίου η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Παράλληλα στο δρόμο της συμβασιοποίηση βρίσκεται και το έργο που αφορά τη συντήρηση και αποκατάσταση οδών στις δημοτικής ενότητες Μαθρακίου, Οθωνών και Ερείκουσας. Πιο συγκεκριμένα θα γίνουν παρεμβάσεις που αφορούν σε οδοστρωσία, τσιμεντοστρώσεις, επισκευή τεχνικών και αντιστηρίξεων στις παρακάτω θέσεις:

Α. Μαθράκι
Τσιμεντόστρωση δρόμου Λιμάνι προς Καλάμι μήκους περίπου 150μ. Κατασκευή τοιχείου θέση Ντάφου (μήκος 15μ ύψος 1μ) Οδοστρωσία δρόμου Πλατύ – Άμμος (περίπου 80 μ3)

Β. Οθωνοί
Κατασκευή τοιχείουαπό πέτρα στο λιμάνι Τσιμεντόστρωση δρόμου (περίπου 80 μ3) 

Γ. Ερείκουσα

Τσιμεντόστρωση δρόμου ‘Κασάρι» μήκους περίπου 110μ και κατασκευή σωληνωτού Τσιμεντόστρωση δρόμου (περίπου 80 μ3)

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσόν των 111.600,00 € (συμπ. Φ.Π.Α. 24%). Για την κατασκευή του έργου αυτού έχει προβλεφθεί σχετική δαπάνη στον προϋπολογισμό του Δήμου από ΣΑΤΑ.

Τέλος συμβασιοποιείται με προσωρινό ανάδοχο, το έργο για την συντήρηση και επισκευή του κτηρίου του Ιατρείου Ερείκουσας, προϋπολογισμού 50.000, με χρηματοδότηση ΣΑΤΑ.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγηρος για τα παραπάνω έργα, υπάρχει στενή συνεργασία με τους τρεις αντιδημάρχους των Διαποντίων Νήσων.

Πηγη: Corfupress.com

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Τέλη...

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Απορρίφθηκε το ΠΗΓΑΣΟΣ από τη γραμμή του Αγίου Στεφάνου λόγω ηλικίας.

Φυλάκιση 15 μηνών για τον επίδοξο "δράκο" του Μαθρακίου.

Πέντε χρόνια από τη μέρα που ο 19χρονος Χρήστος Κούρκουλος χάρισε ζωή

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.