Το θαύμα που βίωσε η δασκάλα της Ερείκουσσας, κ. Ρούση.

 


Πεντηκοστή, Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

(Εορτή/θαύμα οσίου Ονουφρίου)

Λόγος της ημέρας

Καλημέρα και χρόνια μας πολλά. Χθες το βράδυ αφού προσευχήθηκα στον Θεό μας ώστε να με φωτίσει στέλνοντας το Άγιο Πνεύμα να γράψω αυτό το λόγο προσπαθούσα νε περιορίσω τον χείμαρρο όλων όσων υπήρχαν στο μυαλό μου και ήθελα να καταγράψω στο χαρτί.

Να ξεκινήσω με την Πεντηκοστή: Πόσο δυνατά συναισθήματα μας δημιουργεί το τυπικό της εκκλησίας; Χθες Ψυχοσάββατο ξέρω πως οι περισσότεροι από εμάς συναντηθήκαμε πνευματικά με τους δικούς μας ανθρώπους. Εκείνους που υπήρχαν και υπάρχουν στη ζωή μας. Μετά λοιπόν από αυτή την επαφή, μένουμε στάσιμοι, εμβρόντητοι και έρχεται σε λίγες ώρες έπειτα η Πεντηκοστή ώστε να γεννηθούμε ξανά. Αυτό είναι η Πεντηκοστή, είναι η γενέθλια μέρα της εκκλησίας. Έτσι λοιπόν τώρα, σήμερα γεννιόμαστε και πάλι και αύριο ενδυναμώνουμε για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με την εορτή του αγίου Πνεύματος.

Θα μπορούσα ή ίσως θα έπρεπε να πω πολλά για αυτές τις γιορτές, να αναλύσω και να παρουσιάσω. Εγώ όμως δεν μπορώ παρά να μην μιλήσω σήμερα για το θαύμα της ζωής μου και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων που δεχθήκατε σήμερα να βρίσκεστε εδώ μαζί μου και να γιορτάζουμε μαζί! Σήμερα λοιπόν είναι η γιορτή του οσίου Ονουφρίου. Δεν ξέρω αν τον γνωρίζετε, εγώ ομολογώ πως ενώ έχω γεννηθεί μέσα στην εκκλησία και τα κατηχητικά δεν είχα μελετήσει για να φωτιστώ ποτέ τον βίο του.

Και εδώ ξεκινά το θαύμα της ζωής μου. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς το γνωρίζετε, αλλά και να είναι η πρώτη φορά που το ακούτε, έχω τη δύναμη μετά από όσα μου συνέβησαν να το ομολογήσω. Ας ξεκινήσω όμως για να μην σας κουράσω. Τα προηγούμενα χρόνια είχα μια περιπέτεια υγείας που ναι έχει όνομα και ονομάζεται καρκίνος. Μέσα σε όλες τις διαδικασίες που περνά ένας άνθρωπος με αυτή την αρρώστια είναι και η πλήρη απομόνωση για μεγάλα διαστήματα λόγω των ειδικών θεραπειών. Εκεί λοιπόν στην πλήρη και καθολική απομόνωση εγώ διάβαζα βιβλία, τα οποία ηχογραφούσα για τους τυφλούς μου μαθητές. Ο όγκος των βιβλίων που έχω ηχογραφήσει είναι δύσκολο να σας τον πω και να τον/με πιστέψετε. Έφτασε λοιπόν έξω από την πόρτα του δωματίου απομόνωσης ένα βιβλιαράκι με τίτλο: “ο βίος του οσίου Ονουφρίου”. Φτάνοντας λοιπόν στο τέλος του βιβλίου διάβασα πως ο άγιος ζήτησε μια χάρη πριν φύγει, αλλά όχι για τον ίδιο για εμάς. Εκείνος που στη ζωή του δε ζήτησε ποτέ τίποτα για τον εαυτό του. Συγκλονίστηκα και αποφάσισα ότι κάθε χρόνο 12 Ιουνίου εγώ θα γιορτάζω τον άγιο. Οι μήνες πέρασαν και φθάνουμε λίγες μέρες ή και ώρες πριν τις 12/6/21, οπότε οι εξετάσεις αλλά  και η γενικότερη κατάσταση ήταν τελείως δυσοίωνη και αποκαρδιωτική. Παραμονή της γιορτής του αγίου και ενώ ετοιμάζω τη γιορτή της επομένης με πολλά θέματα, δέχομαι ένα τηλέφωνο από τον μεγαλογιατρό του μεγάλου και γνωστού νοσοκομείου. Ακού τη φωνή του να μου λέει: Μην ξανάρθεις! Εγώ δεν καταλάβαινα, ρωτούσα, πώς γίνεται αφού δεν έχουν  περάσει ούτε 12 ώρες από τότε που ήμουν εκεί και τα όσα εκ νέου βρέθηκαν. Απλά μου λέει μία λέξη : “Τελείωσες”. Στη γιορτή του την επόμενη μέρα η δοξολογία μας ήταν μεγάλη.

Σε λίγες μέρες ειδοποιούμαι από το υπουργείο παιδείας πως έχω καλεστεί να υπηρετήσω το σχολείο της ακριτικής Ερείκουσας. Και ήρθα και έμεινα και δεν έλειψα με τη βοήθεια του Θεού ούτε δευτερόλεπτο από το σχολείο και ζω εδώ και είμαι καλά. Κάθε μέρα που περνάει ξέρετε και πατώ στα δυο αυτά μου πόδια είναι ένα θαύμα.

Δεν ξέρω αν θεωρείτε την κίνησή μου αυτή να σας μιλήσω περίεργη, αλλά πιστέψτε με άνθρωπος που έχει νιώσει αυτή τη χάρη του Θεού και του αγίου Του δεν μπορεί, δεν γίνεται αλλιώς θέλω να το πει και να το φωνάξει.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε, που γίνατε μέρος της γιορτής μου. Υπάρχει μία ευχή που έχω μάθει και λέω και με αυτή θα ήθελα να τελειώσω. “Υγείαν παράσχου μοι όσιε Ονούφριε ικετεύω σε και τα τέκνα προστάτευσον εκ παντοίων νόσων αξιάγαστε.

Θέλω να σας πω και για άλλους ανθρώπους όπως και παιδιά που και εκείνοι με τη βοήθεια αγιών όπως ο άγιος Νικάνωρας έγιαν αθαυματουργικά καλά τη στιγμήτ ης εκπνοής αλλά θα σας πω και για κάποιους που δε έκαναν αναστροφή στο κρίσιμο σημείο και έφυγαν όωπς ο φίλος μου ο Ανέστης  και η φίλη Ελπίδα, τους οποίους και μνηνονεύω σήμερα αλλά και παρακαλώ αν έχουν παρρησία στο Θεό να μεριμνήσουν και για μένα που έμεινα πίσω.


Ευχαριστώ τόσο πολύ,

η δασκάλα σας Αποστολία Ρούση.


Σχόλια

  1. Καλησπέρα σας κυρία Ρούση.
    Βρήκα αυτό το site εντελώς τυχαία στην προσπάθεια μου να γνωρίσω τα διαποντα νησί αφού έχω έρθει το διακοπές στην Κέρκυρα.μολις διαβάσα το άρθρο σας - εξομολόγηση σας και έχω μείνει άναυδη.
    Συγχαρητήρια για τη δύναμη και το κουράγιο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ που μου το στείλατε, χαίρομαι για την υγεία σας, συμφωνώ ότι (καθημερινά) θαύματα γίνονται, λείπει μία παράμετρος η οποία είναι σημαντική διότι χωρίς αυτήν διαστρεβλώνεται η αλήθεια. Ο θεός δεν θέλει τον άνθρωπο σ’ αυτόν να κρέμεται. Για την ακρίβεια προτιμά αυτόν που του εναντιώνεται, που τον αμφισβητεί, απ’ αυτόν που αφήνεται στο έλεος του.

    Αυτοί που είδαν τα θαύματα, αυτοί που τον άκουσαν, αυτοί που τον επευφημούσαν ήταν οι ίδιοι που επέλεξαν να σώσουν τον βαραββά. Ήταν κακοί άνθρωποι; Όχι, ήταν μωροί. Τα μωρά κρέμονται από τον γονέα τους, δεν έχουν δική τους άποψη, κάνουν ό,τι εκείνος τους πει, ακολουθούν απλά εντολές, κι είναι πολύ εύκολη τακτική καθότι έτσι δεν φέρουν καμία ευθύνη.

    Αν ο θεός μάς αγαπάει, κι αν είναι όντως καλός γονέας, τι θεωρείτε ότι θα προτιμούσε, ένα παιδί που μέχρι να πεθάνει θα παραμένει μωρό ή θα προτιμούσε μεγαλώνοντας το παιδί του να τον εγκαταλείψει και/για να σταθεί στα πόδια του, να τον αμφισβητήσει και/για να βρει τις δικές του αλήθειες, να τις ακολουθήσει/τηρήσει ζώντας ώστε/για να σηκώσει εξολοκλήρου την ευθύνη για τις επιλογές του; (Γονέας είστε, ό,τι θεωρείτε σωστό για τα παιδάκια σας, το ίδιο ακριβώς θεωρεί σωστό κι ο θεός για τα δικά του.)

    Καλός άνθρωπος δεν είναι αυτός που ακολουθεί κατά γράμμα τις γραφές, αλλά αυτός που έχει κρίση, που μπορεί να αναγνωρίσει το σωστό και να επιλέξει να το εφαρμόσει στη ζωή του, με όποιο κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".