Στην Ηγουμενίτσα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος. Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος.

O Διοικητής, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Ευρυβιάδης Σαπουνάς μετά από θητεία σχεδόν ενός έτους τοποθετείται ως Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης με έδρα την Πάτρα , ενώ την θέση του καταλαμβάνει ο Πλοίαρχος Λ.Σ. Κοντοστέργιος Ιωάννης .
Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η τελετή παράδοσης-παραλαβής με τον απερχόμενο Διοικητή Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Ευρυβιάδη Σαπουνά να τονίζει στην ομιλία του ότι « Ήταν μια πρόκληση για μένα, μετά από πολλά χρόνια στο Υπουργείο, η ευκαιρία να διοικήσω μια από τις πλέον σημαντικές Περιφερειακές Διοικήσεις με Λιμενικές Αρχές υπαγωγής το σύνολο των νησιών του Ιονίου πελάγους και μεγάλο τμήμα των ακτών της Δυτικής Ελλάδας. Η θαλάσσια Περιοχή Ευθύνης εκτείνεται από τη Ζάκυνθο και τις νήσους Στροφάδες μέχρι τα Διαπόντια Νησιά βόρεια της Κέρκυρας αλλά και δυτικά μέχρι τα όρια του F.I.R. “.
Ιδιαίτερη αναφορά , εμφανώς συγκινημένος , έκανε στο προσωπικό της 3ης ΠΕΔΙΛΣ: “Με την ευκαιρία θέλω να εκφράσω την ευαρέσκειά μου για τον επαγγελματισμό, το ζήλο, το ενδιαφέρον και την εργατικότητα που επέδειξε το σύνολο του προσωπικού όλων των Λ.Α. και ιδιαιτέρως στο προσωπικό της 3ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. για την αμέριστη βοήθεια ,υποστήριξη και συμπαράσταση καθώς και στην άψογη συνεργασία μας. Είμαι υπερήφανος που συνεργάστηκα μαζί σας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές των Περιφερειών Ηπείρου και Επτανήσων , Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απόστρατοι του λιμενικού σώματος, Ναυτιλιακοί φορείς, Δικαστικοί φορείς και εκπρόσωποι Σωματείων.
Το σύνολο των ομιλητών αναφέρθηκε με ιδιαίτερα τιμητικά σχόλια για την θητεία του Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. Ε. Σαπουνά , αναφερόμενοι ειδικότερα στο υψηλό επίπεδο συνεργασίας και επικοινωνίας , στον επαγγελματισμό , στην αποτελεσματικότητα του στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων, κυρίως όμως στην ανάληψη καινοτόμων πρωτοβουλιών και δράσεων σχετικών με το αντικείμενο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Φυσικά οι ομιλητές ευχήθηκαν , στον νέο Διοικητή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Τέλη...

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Απορρίφθηκε το ΠΗΓΑΣΟΣ από τη γραμμή του Αγίου Στεφάνου λόγω ηλικίας.

Φυλάκιση 15 μηνών για τον επίδοξο "δράκο" του Μαθρακίου.

Πέντε χρόνια από τη μέρα που ο 19χρονος Χρήστος Κούρκουλος χάρισε ζωή

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.