Συνάντηση Κράτσα με τη Γ.Γ Ενέργειας για την ένταξη και των Διαποντίων στο πρόγραμμα GReco Islands.

Συνάντηση εργασίας με τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου και τους συνεργάτες της, με θέμα την ενεργειακή μετάβαση των Ιονίων Νήσων και την ένταξή τους στο πρόγραμμα GReco Islands, είχε στην Αθήνα η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα.

Η ανακοίνωση

Η Περιφερειάρχης παρουσίασε το προφίλ των νησιών ως προς της ενεργειακή τους εξάρτηση (διασυνδεδεμένα ή με μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας), όπως και τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την ενεργειακή μετάβαση με στόχο τη δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας και παράλληλα την παραγωγή και αυτάρκεια καθαρής ενέργειας. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για τη δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων, για την προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας, τόσο μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027, όσο και μέσω του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ιονίων Νήσων. Ζήτησε τη συνεργασία του Υπουργείου για την εξέταση των προτάσεων μεγάλων εταιρειών για τη συμβολή τους στο πρόγραμμα Πράσινα Νησιά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, δήλωσε το ενδιαφέρον της για τη δυνατότητα πιλοτικού προγράμματος για τα Διαπόντια Νησιά και τους Παξούς, ενώ υποσχέθηκε την επίσκεψή της στην Κέρκυρα, έδρα της Περιφέρειας, όπως και στα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας για την εξέταση των δεδομένων.

Υπογραμμίζεται ότι το πρόγραμμα Greco Islands, το οποίο θα διαχειριστεί το Υπουργείο Ενέργειας για τις διαδικασίες ενεργειακού μετασχηματισμού και προστασίας του περιβάλλοντος στα νησιά, αρχής γενομένης από τα μικρά, είναι προϋπολογισμού 100.000.000 €.

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου προσέφερε στην Αλεξάνδρα Σδούκου ως δώρο το -ειδικά σχεδιασμένο για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων- φουλάρι με θέμα «Τα χρώματα του Ιονίου», το οποίο ενθουσίασε τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Ενέργειας.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)