Εντάχθηκε στο στόλο του Λιμενικού το πλωτό ασθενοφόρο. Στο λιμάνι Αγ. Στεφάνου ο υπουργός Γ. Πλακιωτάκης (pics).

 Η ανακοίνωση του Υπουργού Ναυτιλίας:



Από την τελετή ένταξης στον στόλο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Άκτοφυλακης του νεότευκτου περιπολικού σκάφους με ειδικό υγειονομικό εξοπλισμό, που ενισχύει τις Λιμενικές Αρχές της Κέρκυρας θα καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής, των Διαπόντιων νήσων, Οθωνών και Ερεικούσσας, των Παξών και των Αντίπαξων.


Το Λιμενικό Σώμα λειτουργεί παραλλήλως σε πολλά και σημαντικά επίπεδα. Εγγυάται την ασφάλεια και τη νομιμότητα στις θάλασσες, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, προστατεύει το θαλάσσιο περιβάλλον και βέβαια σώζει ανθρώπινες ζωές. Μόλις χθες,  νοτίως της Κρήτης, διασώσαμε 68 μετανάστες. Την ώρα που η Τουρκία επιτρέπει στους διακινητές να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας, η Ελλάδα τους διασώζει.


Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα. Ρόδη Κράτσα, η οποία από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τη συγκεκριμένη προσπάθεια και ενέταξε την προμήθεια του συγκεκριμένου σκάφους στο σχεδιασμό του  περιφερειακού προγράμματος Ιονίων νήσων. Η κυρία Κράτσα  συνδράμει το Λιμενικό Σώμα για την προμήθεια ενός ακόμη σύγχρονου σκάφους με υγειονομικό εξοπλισμό αλλά και ενός  επιπλέον σύγχρονου περιπολικού σκάφους και οκτώ περιπολικών οχημάτων.




Ο Υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής  συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κερκύρας της ΝΔ Στέφανο Γκίκα, την περιφερειάρχη Ρ. Κράτσα, το δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρη και στελεχών της περιφέρειας,  επισκέφθηκε το λιμάνι Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών ενώ αυτήν την ώρα συμμετέχει σε σύσκεψη προκειμένου να ανακοινώσει την έναρξη των σχετικών εργασιών για την δημιουργία λιμένα στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα στο: https://www.kerkyrasimera.gr/archives/117540/%ce%ba%ce%ad%cf%81%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%bd%ce%b9-%ce%b1%ce%b3-%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%86%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%85%ce%bb%ce%b9%cf%89%cf%84/

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".

Ετοιμάζονται για γεώτρηση στο block2 της Κέρκυρας – Ενθαρρυντική εικόνα για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τα λιμάνια ν’ αγχώνουν τις πετρελαϊκές που συζητούν με ΟΛΚΕ και ΟΛΗΓ.

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.