Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου στη Κέρκυρα.

 Το πρόγραμμα του Εορτασμού, έτσι όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, είναι το εξής:

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
1. Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 24ης ως τη δύση του ηλίου
της 25ης Μαρτίου 2021.
2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021.
3. Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση των ναυλοχούντων πλοίων την 24η και 25η Μαρτίου 2021 με φροντίδα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
Ώρα 08:00 : Έπαρση της σημαίας στον ιστό του Σταυρού του N. Φρουρίου με συμμετοχή Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθεί στο χώρο προ της Πύλης. Τέλος προσελεύσεως των επισήμων στον ιερό ναό ώρα 10:55
Ώρα 11:00 : Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Διεθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας, Δρ. Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Έλενα Βουσολίνου-Ανυφαντή.
Ώρα 11:30: Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων στο ηρώο από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Βουλευτές Κέρκυρας, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, Δήμαρχο Κεντρ. Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου, Περιφερειακό Διευθυντή
Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Διοικητή Περιφ/κής Διοίκησης Λ.Σ Ηπείρου & Ι.Ν, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, Πρόεδρο Παραρτ. Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού,
Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κέρκυρας. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.
Ώρα 12:15: Κατάθεση στεφάνων από την Περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων και την Δήμαρχο κεντρ.Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, στο Άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια.
Ώρα 12:30: Κατάθεση στεφάνων από την Περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων και την Δήμαρχο κεντρ. Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, στο Άγαλμα του Εθνικού Ποιητή Διονυσίου Σολωμού.
Ώρα 18:40: Υποστολή σημαίας ,όπως κατά την έπαρση, στο Ν. Φρούριο Κέρκυρας (ΝΑ.Σ.ΚΕ)

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".