Οθωνοί: Όσο νυχτώνει το σκοτάδι μεγαλώνει – Ξεσπούν οι κάτοικοι στο δυτικότερο σημείο της χώρας!30.10.2019 | 12:13

Την αγανάκτηση των ελάχιστων μόνιμων κατοίκων του βορειοδυτικότερου σημείου της Ελλάδας, των Οθωνών, που υπάγεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Διαποντίων Νήσων, προκαλεί η αμετάβλητη εδώ και χρόνια κατάσταση του απόλυτου σκοταδιού που «πνίγει», μόλις νυχτώσει, το λιμάνι του Άμμου στο νησί...Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρότι οι κολόνες της ΔΕΗ έχουν τοποθετηθεί εδώ και χρόνια, εντούτοις δεν ηλεκτροδοτήθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι οι κάτοικοι να αναγκάζονται αυτοβούλως να τοποθετούν γεννήτριες για να ηλεκτροδοτήσουν το λιμάνι και τον χειμώνα να το εγκαταλείπουν.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «το θέμα έγκειται στη “λανθασμένη” μελέτη που είχε δημοπρατηθεί πριν χρόνια για το έργο του φωτισμού στο λιμάνι των Οθωνών, όταν ο μελετητής φέρεται να “ξέχασε” να εντάξει και την ηλεκτρική καλωδιακή σύνδεση των κολόνων, μεταξύ τους, με αποτέλεσμα όταν ανέλαβε ο εργολάβος να εκτελέσει το έργο όπως ακριβώς ήταν η μελέτη.
Αυτή αφορούσε την τοποθέτηση των φωτιστικών κολόνων, την κεντρική καλωδίωση, την παραδοχή του δικτύου και την υποδομή της διασύνδεσης των κολόνων, αλλά τη μη παροχή καλωδίου για τη σύνδεση των κολόνων φωτισμού μεταξύ τους, αλλά και με το δίκτυο ηλεκτροδότησής. Το έργο κόστισε περίπου 100.000 ευρώ, αλλά το λιμάνι “δεν είδε ποτέ το φως του”. Έτσι, ο Άμμος, που το καλοκαίρι φιλοξενεί εκατοντάδες ιστιοπλοϊκά, αλλά είναι και το βασικό λιμάνι της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, παραμένει το βράδυ σκοτεινός».
Μετά από το χρόνιο αίτημα των κατοίκων φένεται να γίνεται μία προσπάθεια προκειμένου να προκύψει μία νέα συμπληρωματική μελέτη από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ώστε αυτό το παράδοξο ζήτημα να λυθεί, με τους κατοίκους να παραμένουν χρόνια τώρα απογοητευμένοι από την εγκατάλειψη του νησιού τους στο έλεος του Θεού.

 ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Τα δρομολόγια του EVDOKIA (ημέρες και ώρες)

Όταν ο Βενιζέλος παραχώρησε τη νήσο "Σάσων" στην Αλβανία

Απίστευτη δήλωση τέως Αρχηγού του αλβανικού ΓΕΕΘΑ: «Οι Οθωνοί έχουν εγκαταλειφθεί»

Το ΕΥΔΟΚΙΑ θα είναι το νέο πλοίο των Διαποντίων Νήσων. | diapontia.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΦΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΖΑΝΑDU ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ

Καλλιτεχνικός σταθμός του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Χωριό Οθωνών.

Αλβανός στρατηγός: Η εγκατάσταση Ελληνικής Φρουράς στους Οθωνούς θα είναι σοβαρή πρόκληση και ανοησία.