Απεβίωσε ο Θεόφιλος Κατέχης σε ηλικία 78 ετών.



Απεβίωσε στα 78 του χρόνια ο γνωστός ομογενής επιχειρηματίας με καταγωγή από την Ερείκουσα, Θεόφιλος Κρις Κατέχης.


Βιογραφικό

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Auburn το 1969 αποκτώντας πτυχίο στην Κτηνοτροφία. Υπηρέτησε στο ναυτικό των ΗΠΑ στο USS Shakori Tugboat και αργότερα εντάχθηκε στο Navy Reserve. Ο Theo πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής ως επιχειρηματίας του γνωστό εστιατόριο "Chris Famous Hotdogs" στο κέντρο του Μοντγκόμερι που ιδρύθηκε από την οικογένειά του το 1917. Εργάστηκε δίπλα στον πατέρα του Αναστάσιο Κατέχη μέχρι τον θάνατο το 1988. Ο Theo καθοδήγησε την οικογενειακή επιχείρηση πέρα από την 100η επέτειό της το 2017 και συνέχισε να λειτουργεί το κατάστημα μαζί με τον γιό του Gus.

Εκτός από τα Hotdogs του Chris, τα πάθη του Theo ήταν η αδελφή ψυχή του, Angia, οι γιοι του, τα εγγόνια και οι συγγενείς του. Ήταν μέλος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μοντγκόμερι.

Στο εστιατόριο του εξυπηρέτησε τους πάντες, από τους προέδρους των ΗΠΑ και τους αστέρες του κινηματογράφου μέχρι εκείνους που είχαν ανάγκη και συμπεριφερόταν σε όλους όσους συναντούσε σαν φίλο.

«Για πάνω από έναν αιώνα συνεχής παρουσία στη Λεωφόρο Dexter για τα Hotdogs του Chris. Ιδρύθηκε το 1917 και σερβίρει χοτ ντογκ που απολαμβάνουν άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα, πλούσιοι και φτωχοί, μαύροι και λευκοί, νέοι και μεγάλοι, από όλο τον κόσμο. Αξιοσημείωτοι θαμώνες ήταν ο Franklin D. Roosevelt, οι Πρόεδροι Bush, ο Dr. Martin Luther King Jr., ο Elvis Presley και κάθε Κυβερνήτης της Αλαμπάμα από το 1917».

Απόσπασμα από την ιστοσελίδα Chris' Hotdogs.


Αντί για λουλούδια, η οικογένεια προτιμά τις δωρεές στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μοντγκόμερι της οποίας ο πατέρας του ήταν ιδρυτικό μέλος. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στη διεύθυνση: https://www.mgmoc.com/give



Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ετοιμάζονται για γεώτρηση στο block2 της Κέρκυρας – Ενθαρρυντική εικόνα για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τα λιμάνια ν’ αγχώνουν τις πετρελαϊκές που συζητούν με ΟΛΚΕ και ΟΛΗΓ.

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.