Ν. Δένδιας: Τα Διαπόντια Νησιά έχουν ιδιαίτερη γεωπολιτική βαρύτητα.

 Στην Κέρκυρα βρίσκεται σήμερα, ανήμερα του Αγίου Σπυρίδωνα ο Κερκυραίος υπουργό Άμυνας Νίκος Δένδιας

Σε δήλωση του, ο κ. Δένδιας σημείωσε τα εξής:

Γιορτάζουμε σήμερα τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα, εδώ που βρίσκεται το σκήνωμά του στην Κέρκυρα. Σε όλους τους κατοίκους του νησιού, και πιο ιδιαίτερα σε αυτές και σε αυτούς που σήμερα γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή. Όλοι μας στην Κέρκυρα έχουμε μία Σπυριδούλα ή ένα Σπύρο στο σπίτι μας.

Στην εποχή που ζούμε, οι προκλήσεις ασφάλειας εξελίσσονται. Όμως η πατρίδα μας η Ελλάδα, έχει μία διακριτή και δυναμική παρουσία στην διεθνή σκηνή και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας. Έχει αναδειχθεί σε πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας. Αυτό άλλωστε επιβάλλει και το καθήκον μας απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο και τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών αλλά και το εθνικό μας συμφέρον. Θέλω να κάνω μία ιδιαίτερη αναφορά στα Διαπόντια Νησιά μας, ένα από τα οποία επισκέφτηκα πριν λίγες μέρες, εκεί όπου υπάρχει στρατιωτικό μας Φυλάκιο. Τα νησιά αυτά έχουν ιδιαίτερη γεωπολιτική βαρύτητα και η μεγάλη σημασία τους αναδείχθηκε με τη συμφωνία για την επέκταση της ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης με τη συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και της Ιταλίας την οποία είχα την τιμή να υπογράψω.

Καταλήγοντας, σήμερα ανήμερα της γιορτής του Αγίου Σπυρίδωνα, θέλω να πω ότι για μας τους Έλληνες απαιτείται συστράτευση, εθνική ενότητα και ομοψυχία. Απαιτείται να συνεργαστούμε όλοι μαζί για ένα κοινό ασφαλές μέλλον, ένα μέλλον ανάπτυξης και ευημερίας. Να εμπνευστούμε από τις αρετές που στην επίγεια ζωή του εξέφρασε ο Άγιος Σπυρίδωνας τη μνήμη του οποίου γιορτάζουμε σήμερα.

    

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)