Αλβανός καθηγητής: Οι Οθωνοί είναι ακατοίκητοι. Κάποτε ήταν αλβανικό νησί...

 


Ο γνωστός  Αλβανός καθηγητής Sazan Guri ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά, με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χιμάρα, ξεδιπλώσει τους προβληματισμούς του μέσω Facebook για τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας και μας δημιούργησε (πάλι) έντονο προβληματισμό για τη ψυχική του υγεία καθώς ανέφερε πως το νησί των Οθωνών ήταν αλβανικό νησί, πριν 10.000 χρόνια κατοικούνταν μόνο από Αλβανούς και σήμερα είναι ακατοίκητο... Είναι ο ίδιος καθηγητής που τον Μάιο υποστήριξε δημοσίως στα αλβανικά ΜΜΕ πως ο Ιησούς Χριστός ήταν Αλβανός και πως σύμφωνα με πληροφορίες που μόνο ο ίδιος έχει ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ George Washington και ο μετέπειτα πρόεδρος George Bush ήταν και εκείνοι Αλβανοί...


Ακολουθούν τα λεγόμενα του κυρίου καθηγητή:


ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

(Περιοχές ή εδάφη που θα εξαρτηθούν αύριο από το ελληνικό Σύνταγμα, όπως θέλουν σήμερα οι σερβικές περιοχές στο Κοσσυφοπέδιο)


1. Αν γίνει δεκτό το Βουθρωτό, όπως λέει το Υπουργείο Πολιτισμού και Παιδείας, ότι ήταν ελληνική αποικία και ιδρύθηκε από τους Έλληνες (διαβάστε την ιστοσελίδα του και τη σχετική wikipedia)


2. Αν το Μπουτρίντι δόθηκε κατά λάθος στην Αλβανία το 1913 στη Διάσκεψη του Λονδίνου, όπως λέει και εκφράζει ο επικεφαλής επίτροπος της αναδιοργάνωσης του Μπουτρίντι στο Δόγμα του κεντημένο σε αυτό το μήνυμα στο δικό του βιβλίο Butrinti.


3. Αν τα θαλάσσια σύνορα μετρηθούν από το ασταθές και ακατοίκητο νησί των Οθωνών, με εξαίρεση μερικές δεκάδες  κατοίκους του Pilur (χωριό της Χιμάρας) πριν από 10.000 χρόνια, τότε αλβανικό νησί που ονομαζόταν Far, ενώ μόνο σήμερα προστέθηκαν οι κατασκευές (οικίες) από Έλληνες. Κλπ.


4. Αν δεχτούμε και στήσουμε τάφους Ελλήνων στρατιωτών, των οποίων το Σύνταγμα μας λέει ότι όπου πέφτει Έλληνας στρατιώτης είναι ελληνική γη, που κανένα άλλο Σύνταγμα στον κόσμο δεν λέει, και όπου πέφτει στρατιώτης λέγεται ότι πολέμησε για τη δόξα της χώρας του, χωρίς λέει ότι είναι η χώρα του κατακτητή.


5. Εάν ένα χωριό όπως η Φοινίκη, ας πούμε, προς το παρόν η μειονότητα επιστρέψει στο δήμο, και ένας δήμος όπως αυτός του Δελβινου γεμάτος Αλβανούς επιστρέψει σε ένα χωριό, για παράδειγμα ονομαζόταν Vurgu i Delvinë, σήμερα ονομάζεται Delvina e Vurgut, επειδή το Vurgu ανήκει στον μεγαλύτερο δήμο της Αλβανίας από άποψη εδάφους, όπως και αυτός της Φοινικης. 


6. Αν κάποιος άλλος δήμος σαν τη Χιμάρα αυτοαποκαλείται «σημαιοφόρος του ελληνισμού», όπου βιάζονται να μετατρέψουν στα ελληνικά ακόμα και τα θρήνη ή τα αρχαία, όπου προστίθεται ένα «ς» στα ονόματα και τα επώνυμα ανεξαρτήτως. Δεν μπορούν να αναιρέσουν τα ονόματα στους τάφους του παππού, άσχετα με το ότι δεν μπορούν να αναιρέσουν το αίμα που ήρθε από την Χαονία, ή το αίμα που ήρθε από την Kruja της Mirdita, γιατί οι άντρες μπορούν να πουν ψέματα, αλλά ένας σκουπιδοτενεκές δεν μπορεί να πει ψέματα. Τα ονόματα επίσης ψεύδονται, αλλά τα επώνυμα Koka, Gjiknur, Gjikpal, Gjoka, Zotaj, Gjikuria, δεν μπορούν να λένε ψέματα.


7. Αν δεν επιτρέπεται να θυμόμαστε τους πεσόντες που σκοτώθηκαν από τους λεγόμενους Έλληνες στρατιώτες ή αν δεν επιτρέπεται να θυμούνται συμβολικά τα 314 σπίτια που κάηκαν από αυτούς τους Έλληνες στρατιώτες ή παραστρατιωτικούς.


8. Εάν τοποθετηθούν πινακίδες και ιερογλυφικά βυζαντινού ρυθμού κάτω από τις μαρκίζες των στεγών σε αναστηλωμένες εκκλησίες όπως αυτές στο Μπεράτ, κάτι που εύκολα οικειοποιείται ως μοναδικό δικαίωμα των ελληνορθόδοξων εκκλησιών.


9. Αν, εκτός από τους στρατιώτες, στήσουμε και επιτύμβιες στήλες και μνημεία για τους Έλληνες στρατηγούς, όπως αυτό που υποσχέθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός μας για τον πατέρα του σημερινού Έλληνα Πρωθυπουργού Μητσοτάκη.


10. Αν η αλβανική σημαία τοποθετηθεί ανάποδα και πολύ μικρότερη μέσα στη πατρίδα της από την ξένη -ελληνική εν προκειμένω- στη χώρα τότε τι άλλο;


Επειτα:

1. Δεν είναι ώρα για μια ελληνική Ένωση μέσα στην Αλβανία;

2. Δεν είναι η σειρά της ελληνικής  Βορείου Ηπείρου για Διπλωματία;


Αλλά ένα πράγμα είναι αλήθεια!

Όσο μικρή κι αν φαίνεται η σημαία μας, εξακολουθεί να είναι στην κορυφή! Όσο ελαφρώς ανάποδα κι αν φαίνεται, εξακολουθεί να αποδίδεται θαυμάσια:

Ίσως τα χρώματα το κάνουν,

Ίσως ο βασιλιάς του αέρα να το κάνει,

Ίσως η αρχαιότητα,

Ίσως γράφει την πιο όμορφη ιστορία ενός λαού που ποτέ δεν μπόρεσε να εξαφανιστεί!




Σύμφωνα με τη Wikipedia ο Sazan Guri είναι  περιβαλλοντολόγος, γεωλόγος πετρελαίου και μηχανικός. Οι επιστημονικοί του τίτλοι είναι «αναπληρωτής καθηγητής γεωεπιστημών» και «διδάκτορας επιστημών στον τομέα της γεωλογίας».





Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.