Κων/νος Φίλης: «Δεν έχουμε καλά νέα από Αλβανία για την προσφυγή στη Χάγη».

 


Συνέντευξη, στην συχνότητα του Real FM παραχώρησε ο Διεθνολόγος και ειδικός επί των ελληνοτουρκικών θεμάτων Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στην εκκρεμότητα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για την από κοινού προσφυγή στη Χάγη αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν έχουμε καλά νεα από την Αλβανία.

Διαβάστε το απόσπασμα για την προσφυγή στη Χάγη:

«Τα θέματα θαλασσιών ζωνών είναι στο κέντρο των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική εξωτερική πολιτική. Τι εννοώ, εννοώ τη διευθέτηση, τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών γιατί πέραν της συμφωνίας που έχουμε με την Αίγυπτο και αυτή που κάναμε με την Ιταλία δεν έχουμε καλά νέα από την Αλβανία από ότι φαίνεται, στην τελευταία συνάντηση που είχαμε μεταξύ του κυρίου Μητσοτάκη και του κυρίου Ράμα, ο τελευταίος είπε ότι δεν τα έχουν βρει με την Ελλάδα ακόμα και για την από κοινού, γιατί από κοινού απαιτείται να είναι, προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης (...) 

Να υπενθυμίσω στους ακροατές μας ότι αυτή η εκκρεμότητα είναι από το 2009 και τουλάχιστον τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από όταν ο κύριος Δένδιας σε μία επίσκεψη που είχε κάνει στα Τίρανα το είχε συμφωνήσει τότε, ενάμιση χρόνο μετά δεν έχει γίνει τίποτα. Άρα καλό είναι μιας και υπάρχει ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας που ενδιαφέρει τους Αλβανούς πιο πολύ από τους Ευρωπαίους, αυτό για μας δεν είναι καλό, γιατί χάνουμε μοχλούς πίεσης.»


Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Τέλη...

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Απορρίφθηκε το ΠΗΓΑΣΟΣ από τη γραμμή του Αγίου Στεφάνου λόγω ηλικίας.

Φυλάκιση 15 μηνών για τον επίδοξο "δράκο" του Μαθρακίου.

Πέντε χρόνια από τη μέρα που ο 19χρονος Χρήστος Κούρκουλος χάρισε ζωή

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.