Η Πρέσβειρα της Αυστρίας ευχαρίστησε τη Μ. Υδραίου για τη συνεργασία του Δήμου με την Φιλελληνική Οργάνωση “Griechenlandhilfe” για τη βοήθεια προς τα Διαπόντια Νησιά.

 

Τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων επισκέφθηκε χθες στο Iστορικό Δημαρχείο San Giacomo, η Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα κα Hermine Poppeler, συνοδευόμενη από τον Επίτιμο Πρόξενο της Αυστρίας στην Κέρκυρα κ. Δαμιανό Ράπτη.
Η Μ. Υδραίου καλωσόρισε την Πρέσβειρα στο νησί μας και παρά τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της συνάντησης, δόθηκε η ευκαιρία στις δύο πλευρές να αναπτύξουν συζήτηση για το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τις ενέργειες που δρομολόγησε η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία για την μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη, μέχρις ότου δοθεί οριστική λύση με την ολοκλήρωση του σύγχρονου εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Μουσείο «Αχίλλειο», που βρίσκεται στο στάδιο πλήρους ανακαίνισης, είναι ένα από τα πλέον επισκέψιμα αξιοθέατα της Κέρκυρας, και παράλληλα καταδεικνύει τους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Κέρκυρα με την Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας.
Η Δήμαρχος εστίασε επίσης στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης, στην μουσική παράδοση και στην πλούσια πολιτισμική παραγωγή που διαχρονικά επιδεικνύει το νησί της Κέρκυρας.
Αναφερόμενη ειδικότερα στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι Φιλαρμονικές της Κέρκυρας, οι Χορωδίες και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην μουσική εκπαίδευση της νέων μας, ενημέρωσε την Πρέσβειρα για τη συνεργασία, πολλών εξ αυτών, των πολιτιστικών και πνευματικών ιδρυμάτων με την Όπερα της Βιέννης.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός όπου πρότεινε την ενίσχυση των πολιτιστικών συνεργασιών και ανταλλαγών με την Βιέννη, την πόλη της μουσικής, ενώ η Πρέσβειρα δήλωσε ενθουσιασμένη από την επίσκεψή της στο νησί της Κέρκυρας και ευχαρίστησε την Δήμαρχο για την υποδειγματική συνεργασία που έχει αναπτύξει ο Δήμος με την Αυστριακή Φιλελληνική Οργάνωση “Griechenlandhilfe” για την ενίσχυση των δομών στα Διαπόντια Νησιά.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Φυλάκιση 15 μηνών για τον επίδοξο "δράκο" του Μαθρακίου.

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Η σημαία των Διαποντίων Νήσων και η σημασία της - diapontia.gr