Σ. Κατέχης: Παρακαταθήκη για τα παιδιά και τα εγγόνια μας στο μέλλον.

 


Στη δωρεά ενός τηλεσκοπίου στην Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας προχώρησε σήμερα η Asgardia. Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Asgardia, Dr. Igor Ashurbeyli, διατηρεί στενούς δεσμούς με την Κέρκυρα. Προ ολίγων ημερών πραγματοποιήθηκε στο νησί της Κέρκυρας η συνάντηση κορυφαίων στελεχών της Asgardia,στην οποία παραβρέθηκαν ενδεικτικά ο ίδιος ο επικεφαλής κύριος Igor Ashurbeyli,  η κυρία Lena DeWinne, με δεκαπενταετή θητεία στον ευρωπαϊκό οργανισμό διαστήματος και σημαντικό συγγραφικό έργο, η οποία τώρα καταλαμβάνει τη θέση του αρχηγού της εκτελεστικής εξουσίας της Asgardia υπό τον τίτλο της Πρωθυπουργού και ο κύριος Lembit Opik, που έχει χρηματίσει επί 13 έτη βουλευτής στο Αγγλικό Κοινοβούλιο και τώρα είναι Προέδρος του Κοινοβουλίου της Αsgardia, με αντιπρόεδρο τον επίσης παρόντα δικηγόρο Κέρκυρας κ. Σάλβο Μουζακίτη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέλη του κοινοβουλίου της Asgardia είναι δύο ακόμα: Ο επιχειρηματίας κ. Σπύρος Κατέχης και το ανώτατο ξενοδοχειακό στέλεχος κ. Δημήτρης Κανταλής. Με αφορμή την συνάντηση της Κέρκυρας, η Asgardia αποφάσισε να δωρίσει ένα τηλεσκόπιο στην επίσης αναγνωρισμένη για το έργο της αστρονομική εταιρεία της Κέρκυρας ώστε να συνεχίσει το πολύτιμο έργο της, που έχει ως στόχο τη διάδοση της Αστρονομίας και της Επιστήμης γενικότερα και η οποία δραστηριοποιείται διοργανώνοντας εκδηλώσεις, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, παρατηρήσεις του ουρανού με τηλεσκόπια κ.λπ., ενώ παράλληλα λειτουργεί και δανειστική βιβλιοθήκη, ανοιχτή στο ευρύ κοινό, ενώ  συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα με διεθνείς οργανισμούς και πανεπιστήμια. Ποια είναι η Asgardia H Asgardia στοχεύει να ενώσει τους ανθρώπους σε μια διακρατική, ισότιμη και προοδευτική κοινωνία για να χτίσει τελικά ένα νέο σπίτι για την ανθρωπότητα στο διάστημα για τις επόμενες γενιές και να προστατεύσει τον πλανήτη Γη. Το πρώτο “διαστημικό έθνος” τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη to 2017.Ο πύραυλος Antares έφερε ως φορτίο ένα δορυφόρο, τον Asgardia-1, ο οποίος περιείχε τότε τα στοιχεία  113.000 εγγεγραμμένων πολιτών της Asgardia,  πρώτο βήμα αυτού που ο ιδρυτής της πιστεύει πως θα αποτελέσει τη βάση για μια ανθρώπινη αποικία εκτός Γης. 

Ο κ. Σπύρος Κατέχης εκπρόσωπος της Asgardia στην Κέρκυρα:  Διαβάστε περισσότερα στο: https://www.kerkyrasimera.gr/archives/102176

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ετοιμάζονται για γεώτρηση στο block2 της Κέρκυρας – Ενθαρρυντική εικόνα για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τα λιμάνια ν’ αγχώνουν τις πετρελαϊκές που συζητούν με ΟΛΚΕ και ΟΛΗΓ.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.