Ισχυρές αντιδράσεις στην Αλβανία για την επικαιροποίηση της επέκτασης της Ελλάδος στο Ιόνιο.

Γενικευμένη επίθεση κατά της Ελλάδας, για την επικείμενη επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 μίλια στο Ιόνιο, εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες από πολλούς πολιτικούς και ειδήμονες της Αλβανίας

Μετά την πολιτική απόφαση για επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας σε 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο (δείτε εδώ), έγινε τώρα με το Προεδρικό Διάταγμα 107 και το δεύτερο βήμα!

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΟΛΠΩΝ

  Ένα βήμα σημαντικό και προαπαιτούμενο, καθώς αφορά το αναγκαίο κλείσιμο των ελληνικών όρμων και κόλπων με την αντίστοιχη χάραξη "ευθείων γραμμών βάσης", ώστε να κλείσουν "πέταλα" και "ημικύκλια" και τα 12 μίλια να μετρηθούν από εκεί και πέρα και όχι από τις αμμουδιές μας, κατοχυρώνοντας έτσι περισσότερο υδάτινο χώρο σε χωρικά ύδατα και μελλοντική ΑΟΖ, όπως ακριβώς προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσας.

 Παράλληλα, τα ύδατα που περικλείονται πλέον από ευθείες γραμμές βάσης, αποτελούν εσωτερικά ύδατα της χώρας και έχουν την έννοια συνέχειας της ξηράς. Σημειώνουμε  ότι οι "ευθείες γραμμές βάσης" μπορούν να έχουν μήκος έως 24 μίλια, δηλαδή 12 + 12 από την μία και άλλη πλευρά του πετάλου ή ημικυκλίου ενός κόλπου.

 Η χάραξη ευθείων γραμμών βάσης και το κλείσιμο των κόλπων χρειάζεται μια προσεκτική επιστημονική και νομική δουλειά, η οποία ολοκληρώθηκε ταχύτατα - για τα μέχρι πρότινος ελληνικά δεδομένα - και υπογράφηκε ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 25-12-2020, ενώ το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα 107 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως) δύο μέρες μετά λόγω της αργίας, στις 27-12-2020

  Σύμφωνα λοιπόν με το ΦΕΚ Α' 258 - 27/12/2020, εμφανίζονται να κλείνουν 39 όρμοι και κόλποι στο Ιόνιο, όπως π.χ. ο κόλπος Κέρκυρας και Γαρίτσας στην Κέρκυρα, ο Αμβρακικός κόλπος, ο κόλπος Αργοστολιού, Μύρτου και Σάμης στην Κεφαλλονιά, ο κόλπος Λαγανά στην Ζάκυνθο, ο όρμος της Μεθώνης και του Ναυαρίνου, ο Μεσσηνιακός κόλπος!

Η έλευση της είδησης στην Αλβανία:

Διαποτισμένοι με
 ανεξήγητο μένος κατά της Ελλάδας,  στοχοποιούν την χώρα μας, αλλά και τον Πρωθυπουργό τους Ράμα, ο οποίος αναγκαστικά τώρα θεωρεί "δικαίωμα της Ελλάδας" την επέκταση, κατηγορώντας τον για προδοσία της Αλβανίας!

Τον χορό έχει ανοίξει ο Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα και το κόμμα του "Σοσιαλιστικό Κίνημα για την ενσωμάτωση" (LSI), του οποίου αρχηγός είναι η γυναίκα του, η Μόνικα Κρυεμάντι και Αντιπρόεδρος ο Πετρίτ Βασίλι. Πρόκειται για κόμμα που έλαβε 14,28% στις τελευταίες εκλογές (19 έδρες) και συγκεντρώνει πολύ νεολαία.

 Ακολουθούν "ειδήμονες" διεθνών θεμάτων, πρώην Υπουργοί, ως και η εξόχως ανθελληνική "ΠανΑλβανική Ομοσπονδία Αμερικής"...

ΜΕΤΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΩ

  Ο Αλβανός Πρόεδρος Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, κατηγορεί ήδη τον Ράμα για αποδοχή της ελληνικής επέκτασης, ζητά να του αποδοθεί λογαριασμός για το όλο θέμα και απαιτεί την ενημέρωσή του από διαπραγματευτική ομάδα 13 ειδικών την οποία είχε στο παρελθόν εξουσιοδοτήσει, εμπλέκοντας και το ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ, ενώ διαβεβαίωσε με μήνυμά του στο facebook ότι δεν θα επιτρέψει παραχωρήσεις:

" Διαβεβαιώνω όλους τους Αλβανούς πολίτες ότι θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου με τη μέγιστη κρατική και συνταγματική ευθύνη και ότι δεν θα επιτρέψω για καμία στιγμή να παραβιάσω το κράτος και τα εθνικά συμφέροντα της Δημοκρατίας της Αλβανίας από οποιοδήποτε άτομο που καταχράται την εξουσία που του έχει ανατεθεί από τον αλβανικό λαό", εννοώντας τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος είναι πασίγνωστος για τον ανθελληνισμό του (δείτε εδώ), αλλά κάνει τώρα τον "ψόφιο κοριό", επειδή η Ελλάδα κρατάει γερά το χαρτί της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ε.Ε...

Π. ΒΑΣΙΛΙ: ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΥΝΟΡΩΝ

   Ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα, ακόμη και για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα, χρησιμοποίησε για το όλο θέμα και ιδίως για τον Αλβανό Πρωθυπουργό, ο Αντιπρόεδρος του LSI (Σοσιαλιστικό Κίνημα για την ενσωμάτωση - Κόμμα του Ιλίρ Μέτα) Πετρίτ Βασίλι, κατηγορώντας τον Έντι Ράμα σαν "λαθρέμπορο συνόρων", "μεθυσμένο", "πολιτικό κακοποιό", "άθλιο διακινητή" και "προδότη":

 "Η προδοσία είναι πολύ ξεκάθαρη και το μεθυσμένο τραύλισμα αυτού του Πρωθυπουργού λαθρεμπόρου συνόρων δεν μπορεί να τον σώσει.
Αυτός ο πολιτικός κακοποιός συμβαδίζει με την ψευδαίσθηση ότι θα χρησιμοποιήσει το Διεθνές Δικαστήριο ως άλλοθι για την πώληση της αλβανικής θάλασσας, καθώς είναι παγκοσμίως γνωστό ότι κάθε δράση του ήταν εις βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας. 

 Η θάλασσα της Αλβανίας δεν μπορεί να πουληθεί από αυτόν τον άθλιο διακινητή, επειδή οι Αλβανοί γνωρίζουν και ξέρουν πώς να προστατεύουν τα σύνορα, καθώς γνωρίζουν και να δείχνουν τη χώρα πολύ σκληρή σε προδότες όπως αυτός"!

 Και η ειρωνεία είναι ότι ο Ράμα είναι εκείνος που ακύρωσε την υπογεγραμμένη από Καραμανλή και Μπερίσα Συμφωνία Υφαλοκρηπίδας Ελλάδας - Αλβανίας (2009) στο Συνταγματικό Δικαστήριο της γείτονος (ιδού πώς ακυρώνονται υπογραμμένες Συμφωνίες - βλέπε Πρέσπες) και τώρα, για να μην τσαλακωθεί από την μια, αλλά και για να παίξει το παιχνίδι των καθυστερήσεων για χάρη της Τουρκίας από την άλλη, συμφώνησε για παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, που επί της ουσίας όμως δεν μπορεί να εκδικαστεί, εάν πρώτα δεν επιλυθεί το Ζήτημα της Βορείου Ηπείρου (Βορειοηπειρωτικό - δείτε εδώ και εδώ), το οποίο επισήμως εκκρεμεί στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ των 4 μεγάλων δυνάμεων - νικητριών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ήτοι ΗΠΑ, Ρωσίας, Αγγλίας και της φίλης Γαλλίας, που επιθυμεί διακαώς την προσόρμιση πολεμικών της στη Βόρειο Ήπειρο, μιαν ανάσα μόλις από την κομβική πάντα Σερβία... (δείτε και εδώ). Για την κατανόηση της "σκακιέρας", υπενθυμίζουμε ότι η Γαλλία είναι η χώρα που εφεύρε και σχημάτισε την Γιουγκοσλαβία, για να κλείσει τον βαλκανικό δρόμο στην Γερμανο - Αυστρο - Ουγγαρία...

"ΠΡΟΔΟΤΗΣ"

 Ο πρώην ΥΠΕΞ Καστριότ Ισλάμι, νυν μέλος του "Δημοκρατικού Κόμματος" των Μπάσα - Μπερίσα, κατηγορεί και αυτός για προδοσία τον Ράμα, θεωρώντας πως έγινε "δικηγόρος της Ελλάδας":

"Ο Ράμα ...ανέλαβε το ρόλο του δικηγόρου της Ελλάδας, ενώ το Σύνταγμα της Αλβανίας τον υποχρεώνει να προστατεύει τα εδαφικά συμφέροντα της Αλβανίας. Έχοντας πει όλα αυτά, ο Ράμα δεν είναι απλά σε σύγκρουση με πολιτικούς στα Τίρανα και την Πρίστινα, αλλά ο Ράμα βρίσκεται στη θέση του προδότη μπροστά σε μερικούς πολιτικούς που υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Τόσο απλό είναι αυτό που ορισμένοι αποκαλούν σύγκρουση.

 Ο Ράμα πρέπει να δώσει μια ακριβή και πλήρη απάντηση, γιατί σήμερα υπερασπίζεται την ιδέα της επέκτασης κατά 12 μίλια. Γιατί έγινε δικηγόρος της ΕλλάδαςΕνώ το 2009, ήταν σιωπηλός σε αυτό το ζήτημα και περαιτέρω, μέχρι το 2019, έκανε τον αλαζονικό εθνικιστή στις σχέσεις με την Ελλάδα. Επί του παρόντος, η αρχική του σιωπή αλλά και η μετέπειτα δήλωση έγκρισής του, προς τη θέση της ελληνικής πλευράς για τη διεύρυνση των 12 μιλίων, σύμφωνα με τοπικούς εμπειρογνώμονες, θεωρείται λάθος και επηρεάζει την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, υπέρ της Ελλάδας και τοποθέτησης της Αλβανίας σε μειονεκτικές θέσεις. Με λίγα λόγια, με αυτή τη συμπεριφορά, ο Ράμα μετατράπηκε σε δικηγόρο για την Ελλάδα, βλάπτοντας σοβαρά τα συμφέροντα της χώρας επειδή ενδιαφέρεται μόνο για την προεδρία του".

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

 Ο Αλβανικός "ειδικός διεθνών σχέσεων" Άρμπεν Μπράσε, μίλησε ευθέως για παραβίαση της κυριαρχίας της Αλβανίας:

"Πρόκειται για ζήτημα κυριαρχίας, και το αποκαλώ παραβιασμένη κυριαρχίαΕκτός από το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε ήδη κυριαρχία που έχει ήδη παραβιαστεί, αγανακτώ από την αδιαφορία της αλβανικής κυβέρνησης"...

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Γεμάτη οργή είναι και η ανακοίνωση της λεγόμενης "ΠανΑλβανικής Ομοσπονδίας Αμερικής", διά του Προέδρου της Άχμετ Ξάφο, ο οποίος ανήκει στους λεγόμενους "Τσάμηδες", τους ΤουρκΑλβανούς δηλαδή συνεργάτες των Μουσολίνι και Χίτλερ (δείτε εδώεδώεδώ και εδώ), η οποία ζητά την καταδίκη της Ελλάδας και την ακύρωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης μας (χωρικά ύδατα) στο Ιόνιο:

"Η ΠανΑλβανική Ομοσπονδία Αμερικής (VATRA) καταδικάζει έντονα κάθε πρωτοβουλία ή προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης που παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα της Δημοκρατίας της Αλβανίας μέσω «εισβολικών» διατάξεων ή «μυστικών» συμφωνιών με την αλβανική κυβέρνηση. 

 Η Παν-Αλβανική Ομοσπονδία Αμερικής, VATRA, καταγγέλλει δημοσίως και θεωρεί αυτές τις σκόπιμες προκλήσεις που στοχεύουν σε μια περιφερειακή σύγκρουση για παράνομα οφέλη. 

 Η VATRA θα ζητήσει από το Υπουργείο Εξωτερικών και τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και άλλους διεθνείς οργανισμούς να ακυρώσουν και να μην επιτρέψουν την εφαρμογή αυτού του «εγκληματικού» αντι-Αλβανικού διατάγματος". Εννοούν το Ελληνικό Διάταγμα της επέκτασης στα 12 μίλια.

Πηγή: noiazomai.gr 

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.