Ιδιωτικά σκάφη Ιταλών έφτασαν στους Παξούς. Καταφθάνουν και στα Διαπόντια.

Ιδιωτικό σκάφος που ξεκίνησε από την Ιταλία, κατέπλευσε στους Παξούς με τους (Ιταλούς) επιβάτες του που διαθέτουν σπίτι στο νησί να παραμένουν εκεί το τελευταίο 24ωρο.


Αυτό γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια υπηρεσιακής σύσκεψης η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη, η οποία είπε ότι είναι άγνωστο το πότε ξεκίνησε και αν έχει ενημερώσει τις ιταλικές αρχές ο κυβερνήτης του σκάφους, για το αν έχει ελεγχθεί υγειονομικά (ως γνωστόν, επικρατεί απαγόρευση εξόδου από την Ιταλία για τους υπηκόους της γειτονικής χώρας) και για το αν έχει πάρει άδεια απόπλου από το εκεί Λιμεναρχείο.
Σύμφωνα πάντα με την κα Ανδριώτη, για το θέμα ενημέρωσε το δήμαρχο Παξών προκειμένου να κινητοποιηθούν οι τοπικές λιμενικές αρχές ώστε να ελέγξουν το εν λόγω σκάφος.


Ιταλοί προανήγγειλαν ότι… έρχονται, ζήτησαν και προμήθειες!
Πάντως, με αφορμή (και) αυτό το περιστατικό, αποκαλύφθηκε ένα κενό στις δυνατότητες των ελληνικών αρχών. Σύμφωνα με τη Μελίτα Ανδριώτη, κυβερνήτης μικρού τουριστικού από τη νότια Ιταλία ενημέρωσε εστιάτορα σε νησί των Διαποντίων ότι την επόμενη εβδομάδα θα μεταφέρει ομάδα Ιταλών τουριστών στο νησάκι για εκδρομή, ώστε να προχωρήσει σε προμήθειες για την κουζίνα του.
Ήδη έχει κινητοποιηθεί και η λιμενική αρχή προκειμένου να διερευνήσει για το ποιος και με ποια άδεια θα αποπλεύσει από την Ιταλία, ωστόσο, πάντα κατά την ενημέρωση της Αντιπεριφερειάρχη, εξετάζεται η δυνατότητα του ελληνικού Λιμενικού να εμποδίσει εν πλω το πλοίο να προσεγγίσει τις ελληνικές ακτές. Ας σημειωθεί ότι χωρίς άδεια απόπλου από τις Ιταλικές αρχές, είναι παράνομη η διέλευση των συνόρων και η προσέγγιση των ελληνικών ακτών.
Εξετάζονται μέτρα για τα Διαπόντια Νησιά 
Εδώ και μερικές ημέρες, έχει τεθεί ως ερώτημα το θέμα των ταχυπλόων και ιστιοπλοϊκών από την Ιταλία τα οποία τη θερινή περίοδο προσεγγίζουν τα Διαπόντια για διακοπές. Εξετάζονται όλα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να υπάρχει αυστηρός έλεγχος σε ποια πλοιάρια προσεγγίζουν τα τρία νησάκια, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα σε σκάφη που μπορεί και να μην έχουν καν ελεγχθεί να φτάνουν στις ελληνικές ακτές.

Πηγη: corfu press.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ετοιμάζονται για γεώτρηση στο block2 της Κέρκυρας – Ενθαρρυντική εικόνα για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τα λιμάνια ν’ αγχώνουν τις πετρελαϊκές που συζητούν με ΟΛΚΕ και ΟΛΗΓ.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.