Παραιτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.


Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, στον οικουμενικό πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο κ. Δημήτριος παρουσίασε στον Βαρθολομαίο τις τελευταίες εξελίξεις στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και κυρίως τις ενέργειες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για τη βελτίωση στα οικονομικά μετά και τις καταγγελίες για κατάχρηση κονδυλίων που είχαν συγκεντρωθεί για την ανέγερση του ναού του Αγ. Νικολάου στο σημείο 0 της Νέας Υόρκης.
Επίσης, ο κ. Δημήτριος φέρεται να ενημέρωσε τον κ.κ. Βαρθολομαίο για τις διοικητικές αλλαγές στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Bοστώνης.
Να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει αρνηθεί να παραιτηθεί όπως τον έχει καλέσει τους προηγούμενους μήνες ο Οικουμενικό Πατριάρχης, ζητώντας ο ίδιος να λύσει τα προβλήματα της Αρχιεπισκοπής.
Μάλιστα, εκκλησιαστικοί παράγοντες ερμήνευσαν τον λόγο του κ. Δημητρίου το Μεγάλο Σάββατο στην Αγ. Τριάδα, ως απολογισμό της 20ετούς διακονίας του στην Αρχιεπισκοπή, προδικάζοντας και τη σημερινή παραίτησή του.
Υπενθυμίζεται ότι το 1999 ο κ. Δημήτριος διορίστηκε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής με σκοπό να ξεπεραστούν οι διαιρέσεις που προκάλεσε η θορυβώδης τριετής θητεία του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος. Στην αρχή κέρδισε τα εύσημα για την επούλωση πληγών, αλλά από νωρίς επισημάνθηκε ότι δεν διέθετε διοικητική εμπειρία. Το καλοκαίρι του 2017, διέρρευσαν πληροφορίες ότι η Αρχιεπισκοπή αντιμετώπιζε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Ηταν η αρχή της υποχώρησης της στήριξης προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής
Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναμένεται να συζητήσει την πλήρωση του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Αμερικής, όπως και των Θρόνων της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας καθώς και της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στην επόμενη συνεδρίασή της.
Πηγή:kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.