«Ντροπή… για την εγκατάλειψη των Διαποντίων νησιών από την πολιτεία και την Κέρκυρα», γράφει ο Σπύρος Ρίκος.

Δεν υπάρχει άλλη λέξη που να περιγράφει τα αισθήματα και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι λιγοστοί ακρίτες κάτοικοι των διαποντίων νησιών, εξ αιτίας της αδιαφορίας που έχει επιδείξει, τόσο η πολιτεία και η Κυβέρνηση, διαχρονικά θα έλεγα, αλλά πολύ περισσότερο τώρα, όσο και οι θεσμικοί παράγοντες της Κέρκυρας.


Όλοι τους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Γιατί αν υπήρχε σοβαρή αντιπολίτευση δεν θα συνωστίζονταν στις πίτες για να βγάλουν «δεκάρικους» αλλά θα έκαναν «επανάσταση» θα «βομβάρδιζαν» το κοινοβούλιο με ερωτήσεις για αυτό το αίσχος που επικρατεί στην εσχατιά της χώρας μας.

Ένα αίσχος, όπως είναι η εγκατάλειψη των κατοίκων και των νησιών, που δίνει το θράσος σε τύπους όπως ο Μπερίσα να αμφισβητεί την ελληνικότητα των Οθωνών.
21ος αιώνας και τα διαπόντια νησιά δεν έχουν θαλάσσια σύνδεση με την Κέρκυρα για πάνω από 8 μήνες!!! 21ος και τα διαπόντια νησιά, εν μέσω χειμώνα έχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης και τηλεφωνικής σύνδεσης!!!

Στον 21ο αιώνα, αν συμβεί κάτι οι κάτοικοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με σήματα καπνού σαν τον «καθιστό Ταύρο» στην άγρια δύση; Έλεος. Και η απάντηση των αρμοδίων;

Δεν υπάρχει καράβι για να πάνε στα νησιά τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και του ΟΤΕ!!!

Να βρει πλοίο ο Δήμος ή το Υπουργείο Ναυτιλίας και να στείλει τα συνεργεία για να επιδιορθώσουν τις βλάβες. Μιλάμε για τα διαπόντια νησιά, τα ακριτικά νησιά, ο ρόλος των οποίων έχει αναβαθμιστεί γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά και το Ελληνικό κράτος δεν χαμπαριάζει τίποτα. Ενώ στους «γείτονες» τρέχουν τα σάλια…
Και όχι μόνο αυτό.

Στο Μαθράκι έχουν υποσχεθεί μια μονάδα αφαλάτωσης, από αυτές βρε που έχει γεμίσει το Αιγαίο, αλλά στην περίπτωση μας, περιμένουμε να ψηφιστεί ένας νόμος ο οποίος βρίσκεται στη Βουλή από το καλοκαίρι!!! Αλήθεια, αυτές οι περιβόητες έννοιες της ισονομίας και της ισοπολιτείας, οι οποίες αναφέρονται στον καταστατικό χάρτη της χώρας, στο Σύνταγμα, γιατί αγνοούνται στη περίπτωση των Διαποντίων νησιών;

Και δεν λέω, καλές οι υποσχέσεις και οι φναφάρες, αλλά αποτέλεσμα θα υπάρξει; Δυστυχώς μόνο λόγια του αέρα, από ΟΛΟΥΣ όμως. Και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.
Πηγή: Corfu TV

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Τα δρομολόγια του EVDOKIA (ημέρες και ώρες)

Όταν ο Βενιζέλος παραχώρησε τη νήσο "Σάσων" στην Αλβανία

Απίστευτη δήλωση τέως Αρχηγού του αλβανικού ΓΕΕΘΑ: «Οι Οθωνοί έχουν εγκαταλειφθεί»

Καλλιτεχνικός σταθμός του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Χωριό Οθωνών.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΦΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΖΑΝΑDU ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ

Οθωνοί: Έκλεψαν σκάφος από τον Αγ. Στέφανου αλλά έπαθε μηχανική βλάβη και εντοπίστηκε με 17 αλλοδαπούς.

Μέσα Ιούλιου η ολοκλήρωση του Στρατιωτικού Φυλάκιου Οθωνών.

Νέος Kύκλος δωρεών στα Διαπόντια Νησιά από την Griechenlandhilfe της Αυστρίας.

Μπάχαλο με τους δασικούς χάρτες. Το χέρι στη τσέπη καλούνται να βάλουν και πάλι οι νησιώτες.

Το μπαλάκι στον Υπουργό Χωροταξίας πέταξε η Μ. Υδραίου για δημιουργία πολεοδομικών σχεδιων στα Διαπόντια.