Οθωνοί: “Θέλουν να μεταφέρουν τη μητέρα μου που νοσεί από κορονοϊό με φουσκωτό “.

 Έντονη η ανησυχία στο νησί των Οθωνών, με αφορμή τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες. Το Σάββατο υπήρξαν σύμφωνα με πληροφορίες 4 κρούσματα, ενώ σημερινές πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμα 5 κρούσματα.Μιλώντας στο Corfutvnews ο κ. Αργυρός Αναστάσιος, του οποίου οι γονείς ζουν μόνιμα στο νησί, υποστήριξε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

Όπως είπε με δηλώσεις του στον Διονύση Μάμαλο: «Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν κρούσματα στο νησί. Εμβόλια έχουν γίνει σε μεγάλο ποσοστό στο Οθωνούς, αλλά σήμερα μια γυναίκα η οποία είναι εμβολιασμένη βγήκε θετική και μάλιστα έχει πυρετό.

Σήμερα το απόγευμα έχουμε αλλά 5 νέα κρούσματα, ενώ υπάρχουν και κάτοικοι που ήρθαν στην Κέρκυρα για να υποβληθούν σε νέα τεστ. Ο στρατιωτικός γιατρός είχε άδεια, μέχρι σήμερα τεστ στο νησί υπήρχαν μόνο 10. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι κάποιοι κάτοικοι όπως η μητέρα μου, 65 ετών, η οποία δεν ήταν εμβολιασμένη, βγήκε θετική. Πρέπει να μεταφερθεί στην Κέρκυρα καθώς έχει συμπτώματα και χρόνιο άσθμα. Μας είπαν ότι θα την μεταφέρουν με φουσκωτό σκάφος. Δεν το βλέπω σωστό άρρωστος άνθρωπος να μεταφέρεται με φουσκωτό. Θετικός είναι και ο πατέρας μου ο οποίος πήγε μόνο στην εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα.

Δεν έκαναν το εμβόλιο οι γονείς μου γιατί υπήρχαν λόγοι υγείας. Οι κάτοικοι του νησιού είναι περίπου 60, αλλά το Πάσχα ήρθαν αρκετοί από Κέρκυρα».

Το Corfutvnews ζήτησε ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζορμπά, ο οποίος υποστήριξε ότι την Τετάρτη θα πάει στο νησί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τεστ στους κατοίκους, ωστόσο δεν γνώριζε τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Τα δρομολόγια του EVDOKIA (ημέρες και ώρες)

Όταν ο Βενιζέλος παραχώρησε τη νήσο "Σάσων" στην Αλβανία

Απίστευτη δήλωση τέως Αρχηγού του αλβανικού ΓΕΕΘΑ: «Οι Οθωνοί έχουν εγκαταλειφθεί»

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΦΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΖΑΝΑDU ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ

Το ΕΥΔΟΚΙΑ θα είναι το νέο πλοίο των Διαποντίων Νήσων. | diapontia.gr

Αλβανός στρατηγός: Η εγκατάσταση Ελληνικής Φρουράς στους Οθωνούς θα είναι σοβαρή πρόκληση και ανοησία.

Καλλιτεχνικός σταθμός του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Χωριό Οθωνών.