Η Ε.Ε.Ε αναζητά Επτανησίους προερχόμενους από μικρά νησιά του Ιονίου (π.χ Διαπόντια) για στελέχωση της Επιτροπής Μικρών Νησιών της Ένωσης.
Λίγα λόγια για την Ένωση:

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με νομική μορφή και την επωνυμία ''ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ'', ξεκίνησε δειλά μέσα από το κοινωνικό διαδικτυακό φαινόμενο του facebook, όπου Επτανήσιοι απ' όλο τον κόσμο δήλωσαν την παρουσία τους κι εξέφρασαν την αγάπη και την ανάγκη τους να συνδράμουν στην προβολή των νησιών τους, αναρτώντας ιστορίες από τα παιδικά τους χρόνια, τα παιχνίδια που έπαιζαν, ήθη και έθιμα που γνώριζαν, Επτανησιακά τραγούδια, φωτογραφίες, συνταγές γνωστές και πολλές φορές άγνωστες, προϊόντα και κάθε τι που είχε σχέση με το Ιόνιο Πέλαγος και τα νησιά μας.


Την ιδέα εμπνεύστηκε η  Κερκυραία και πρώτη Πρόεδρος της ''ΕΝΩΣΗΣ'',  κ.Ελένη Κονοφάου, τον Φεβρουάριο του 2010, για να βρει υποστηρικτές και συνοδοιπόρους στο πολύτιμο έργο διάσωσης των ηθών και εθίμων του Ιονίου Πελάγους, της μουσικής παιδείας και της τέχνης, της γαστρονομίας και του τουρισμού, της Ιστορίας και της Επιστήμης. Με λίγα λόγια, ολόκληρο τον πολύτιμο θησαυρό του επτανησιακού λαού, καλά διατηρημένο αλλά όχι αρκετά διαδεδομένο.


Η σελίδα στο facebook συμπληρώθηκε με την διεύθυνση  enosiee.blogspot.com και τη σημαντική συμβολή του Λευκαδίτη και πρώτου Αντιπρόεδρου  της ''ΕΝΩΣΗΣ"κ.Σπύρου Κούρτη, όπου και πάλι τα σχόλια ήταν θετικά και επαινετικά για την προσπάθεια προβολής και προώθησης της Επτανησιακής κουλτούρας. Η λήψη μηνυμάτων σε καθημερινή βάση από διάφορα κράτη της υφηλίου ενθάρρυνε τον ενθουσιασμό και τη δυναμική μας απόφαση να αναλάβουμε το βαρύ φορτίο της ανάδειξης και προώθησης της Επτανησιακής μας κληρονομιάς.

 

Η ίδρυση ήταν πλέον θέμα χρόνου, που δεν άργησε να έρθει, τον Ιούνιο του 2010

 

ΙΔΡΥΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Είναι πραγματικότητα….

Προχωράμε δυναμικά με βήμα ταχύ για μια μεγάλη ιδέα!

Την ανάγκη για διάδοση της κουλτούρας των Επτανησίων!

Του ρομαντισμού και της ποίησης!

Της τέχνης και του πολιτισμού!

Της επιστήμης και  της μουσικής!

Της έκφρασης και  της αλληλεγγύης!

Μα πάνω από όλα της αγάπης μας για τα νησιά μας!

Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά και το αποφασίσαμε...

Ιδρύουμε την «ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ»


Επτανήσιοι και φίλοι  των νησιών μας,

Η έντονη δραστηριότητα  στην σελίδα της ομάδας μας , η ανταπόκριση από φίλους επτανήσιους του εξωτερικού , φορείς της Ελλάδας  και του εξωτερικού, που ζητούν μέσα από τις επαφές τους τη  συνεργασία μας, έδειξε την ανάγκη   της διάδοσης  των ηθών  και εθίμων των νησιών μας, της  αξιοποίησης  των ιστορικών  κειμηλίων και  των πολιτιστικών μας   δρώμενων  και μας έφερε στην ευχάριστη, όσο και συγκινητική, θέση να σας ανακοινώσουμε την ίδρυση «αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με νομική προσωπικότητα»,  με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ».


Η συμμετοχή σας στην προτασή μας μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη συμπλήρωση της  αίτησης που έχει αναρτηθεί στο site της Ένωσης, για  την οποία αίτηση μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τις προυποθέσεις εγγραφής σας,  από τον υπεύθυνο της Επιτροπής Μικρών Νησιών της Ένωσης  κ. Κατέχη Αλέξανδρο, μέσω της ομάδας μας αλλά και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης 
alexandros.katechis@enosieptanision.gr
Πηγή: Ένωση Επτανησιων Ελλάδος, diapontia.gr 

Ακολούθησε τα Διαπόντια Νησιά στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Τέλη...

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Απορρίφθηκε το ΠΗΓΑΣΟΣ από τη γραμμή του Αγίου Στεφάνου λόγω ηλικίας.

Φυλάκιση 15 μηνών για τον επίδοξο "δράκο" του Μαθρακίου.

Πέντε χρόνια από τη μέρα που ο 19χρονος Χρήστος Κούρκουλος χάρισε ζωή

Η σημαία των Διαποντίων Νήσων και η σημασία της - diapontia.gr